Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hunden Tiger åt en
förgiftad köttbit – dog

Enligt Carina var Tiger en levnadsglad hund som älskade sina långa promenader.Foto: Privat
Carina Ljunghäger hade haft Tiger i elva år, ända sedan han var en liten valp.Foto: Privat
Carina förstår inte vem som skulle ha velat skada Tiger:<br>– Jag vet att det finns människor som inte tycker om hundar, men varför skulle någon vilja förgifta honom? säger hon.Foto: Privat
Medan Tiger låg på britsen, med antibiotika i kroppen, lyfte han på huvudet och tittade på Carina. Sedan lade han huvudet tillrätta på hennes hand.Foto: Privat

Efter elva år, sida vid sida, fick Carinas och Tigers gemensamma resa ett abrupt slut i förra veckan.

Tiger fick tag på en köttbit, som visade sig vara förgiftad, under onsdagens kvällspromenad.

Ett dygn senare hade han avlidit.

– Han var världens snällaste hund och följde mig troget överallt, säger Carina Ljunghäger.

Det är en tragisk historia Carina berättar, om dagen då Tiger togs ifrån dem.

Under onsdagskvällen var hon ute på en kvällspromenad med Tiger i hemorten Linderöd i Skåne. I trädgården märkte hon att han började dra mot ett av träden, där han hittade något att tugga på.

– Jag fick inte ut det ur munnen på honom, men det var inget jag tänkte på efteråt. Efteråt gick vi in och la oss för att sova, säger Carina.

Började kräkas

Vid halv sex på morgonen började Tiger att gny och Carina antog att han ville gå ut. När hon började förbereda sig kräktes Tiger, något som enligt Carina inte är speciellt ovanligt. Efter promenaden kräktes han ett par gånger till, men gick sedan och vilade.

Senare under morgonen åkte Carina till jobbet, men på grund av nattens händelser åkte hon under lunchen hem igen för att titta till Tiger.

– Han hade kräkts och bajsat i hela huset. Man såg på honom att han mådde jättedåligt, han var omtöcknad och vinglade lite, säger hon.

Carina tog med Tiger till djursjukhuset under eftermiddagen. Där konstaterade man att han hade blivit förgiftad, levervärdena var dåliga och han hade hög feber.

"Fanns inget mer att göra

Veterinärerna frågade Carina direkt om de hade lagt ut gift i trädgården, något de inte hade gjort. Det var då hon kom på att han hade tuggat på något kvällen innan, något som skulle visa sig vara en förgiftad köttbit.

Tiger fick dropp och antibiotika. Medan han låg där på britsen, med antibiotika i kroppen, lyfte han på huvudet och tittade på Carina. Sedan lade han huvudet tillrätta på hennes hand.

– Jag tror att han kände sig trygg med mig bredvid, säger Carina och fortsätter.

– Vi fick åka hem lite senare. Men vi hann inte köra mer än 20 minuter innan de ringde igen och sa att han hade börjat kräkas blod. De var tvungna att sätta sprutan i honom, det fanns inget mer att göra, säger Carina.

Tiger hade varit hennes hund i elva år, ända sedan han var en liten valp. Carina berättar att han följde henne överallt, och att han alltid ville vara i närheten av henne. När Carina inte var hemma låg Tiger och vaktade innanför dörren, tills dess att hon kom hem.

"Borde ha fått ett par år till"

Veckan som har gått har varit tung för Carina.

– Just nu känns det allmänt dåligt, ena sekunden grubblar jag över hela händelsen, andra sekunden gråter jag. Tiger var en levnadsglad hund, jag saknar våra långa promenader. Han borde ha fått ett par år till, säger hon.

Eftersom det rörde sig om en förgiftning har händelsen polisanmälts. Carina har dock ingen aning om vem som skulle vilja skada Tiger. Hon kan förstå att alla människor inte tycker om hundar, men kan inte förstå varför någon skulle vilja ta livet av Tiger på ett så pass hemskt sätt.

Hon pekar också på att konsekvenserna hade kunnat bli ännu allvarligare.

– Min dotter sa att det kunde ha varit ett barn som fått tag på köttbiten, jag har ju ett barnbarn på två år som kan springa runt i trädgården. Det hade varit fruktansvärt om hon kommit åt den här köttbiten, då vet man inte vad som hade kunnat hända.

 

 

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!