Mika fick köras till djursjukhuset för undersökning. Lyckligtvis konstaterade veterinären att Mika klarat sig utan allvarligare skador. "De var oroliga för att hon skulle ha fått inre blödningar", säger matte Susanne. Foto: PrivatMika fick köras till djursjukhuset för undersökning. Lyckligtvis konstaterade veterinären att Mika klarat sig utan allvarligare skador. "De var oroliga för att hon skulle ha fått inre blödningar", säger matte Susanne. Foto: Privat
Mika fick köras till djursjukhuset för undersökning. Lyckligtvis konstaterade veterinären att Mika klarat sig utan allvarligare skador. "De var oroliga för att hon skulle ha fått inre blödningar", säger matte Susanne. Foto: Privat
Händelsen har inte gått obemärkt förbi. Mika, som är världens snällaste hund enligt Susanne, är fortfarande nervös, äter dåligt och morrar åt sin matte. Foto: PrivatHändelsen har inte gått obemärkt förbi. Mika, som är världens snällaste hund enligt Susanne, är fortfarande nervös, äter dåligt och morrar åt sin matte. Foto: Privat
Händelsen har inte gått obemärkt förbi. Mika, som är världens snällaste hund enligt Susanne, är fortfarande nervös, äter dåligt och morrar åt sin matte.  Foto: Privat

Hunden Mika blev sparkad på vid Ica

Publicerad

När Susanne Gudmundsson, 60 gick in för att handla lämnade hon hunden Mika, 3 år utanför.

Den skällande hunden blev för mycket för en äldre man som gick förbi och sparkade djuret.

– Han hade sparkat henne två gånger i huvudet och på kroppen. Hon är fortfarande helt chockad, säger matte.

Det var i torsdags eftermiddag som Susanne och Mika gick till matbutiken på Aschebergsgatan i Helsingborg för att handla. Susanne Gudmundsson band Mika vid en postlåda utanför och gick in för att handla.

När hon gick i gångarna kunde hon inte höra Mika skälla men plötsligt kom en väktare in i affären. Väktaren var upphetsad och berättade att han hade kört på vägen utanför när han såg en äldre man som hade gett sig på hunden.

"Värsta han sett"

Väktaren hade tvärnitat, slängt upp dörren och skrikit åt mannen att upphöra med misshandeln.

– Han sa att det var det värsta han sett, säger Susanne Gudmundsson.

När hon kom ut till Mika var hunden helt tyst och verkade skärrad. Susanne Gudmundsson var också upprörd och ringde till polisen för att anmäla det inträffade innan hon begav sig till djursjukhuset för att undersöka hunden.

Veterinären konstaterade att Mika klarat sig utan allvarligare skador.

– De var ju oroliga för att hon skulle ha fått inre blödningar.

Morrar åt matte

Händelsen har dock inte gått obemärkt förbi. Mika, som är ”världens snällaste hund”, är fortfarande nervös, äter dåligt och morrar åt sin matte.

– Hon har tagit skada av det här. Hon är väldigt stressad och är uppe och ränner på nätterna till exempel, säger Susanne Gudmundsson som inte kan se någon annan förklaring till sparkarna är att mannen stört sig på hundens skällande.

Mika, berättar hon, har en väldig separationsångest. Och när Susanne inte är vid hennes sida skäller hunden.

Men det är något som Susanne och Mika får arbeta med när hunden bearbetat det sist traumat.

– Vi får hoppas att hon blir normal igen.

 

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

Henrik Högström
Henrik Högström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag