Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hunden Kira beskjuten under promenaden

Hunden Kira är en 6-årig amstaff. Foto: Privat
Nu vill matte Izabella Becher, 20, varna andra hundägare. Foto: Privat
Kira blev beskjuten med kulor från en Soft air gun. Foto: Akrivbild från en liknande händelse.

Izabella Becher, 20, var ute och gick med hunden Kira i Klippan när Kira plötsligt blev beskjuten – kulorna kom från en soft air gun.

Nu vill hundägaren se ett stopp för det otäcka fenomenet.

–  Hur kan man göra så mot ett djur som inte kan försvara sig? frågar sig Izabella Becher.

På tisdagskvällen vid halv åtta-tiden var Izabella Becher, 20, ute med sin sexåriga amstaff Kira. De gick sin vanliga kvällspromenad genom centrala Klippan. Då hör Izabella hur det börjar smattra mot Kiras jacka.

– Plötsligt stannar Kira, tjuter till och hoppar runt. Då ser jag massor av gula kulor, säger Izabella Becher.

När Izabella såg kulorna förstod hon att de kom från en Soft air gun, Kira hade blivit beskjuten av ett flertal kulor och var vettskrämd. 

– Hon stod bara och skakade som ett asplöv rent ut sagt. Jag kunde inte få med henne ens genom att locka med godis utan jag fick bära henne en bit. Hon har aldrig varit rädd för något innan förutom nyårsraketer, säger Izabella Becher.

Izabella tittade sig omkring men kunde inte se var  kulorna kom ifrån. Runt omkring fanns många hus.

– De kan ha kommit från en balkong, ett fönster. Det är det som är så farligt, folk kan gömma sig var som helst.

Fler har drabbats

Izabella undersökte Kira men hittade som tur var inga skador, täcket hade tagit det värsta av skotten. När Kira hade kommit till ro och lagt sig så ringde Izabella polisen och anmälde händelsen. Sedan skrev hon ett inlägg på Facebook som fått starka reaktioner. Människor har visat sin sympati och många är också arga över vad som hänt. Det har även visat sig att Kira inte är den enda som har drabbats.

– Efter mitt inlägg har folk hört av sig till mig. I Klippan har det hänt att hundar skjutits med Soft air gun förut men även katter som skjutits med luftgevär, tyvärr. Varför vill någon skada ett djur? Folk är förbannade och oförstående för att det händer, säger Izabella Becher.

Tack vare att hunden Kira hade täcke på sig så klarade hon sig utan fysiska skador. Foto: Privat

Izabella vill uppmana andra som drabbats att anmäla till polisen. Hon är rädd för att ett djur en dag ska skadas allvarligt om ingenting händer.

– Folk anmäler oftast inte för att de vet att polisen oftast får svårt att få fram några spår men jag har anmält det till polisen just för att andra ska veta, och händer det igen så ligger min anmälan där, säger Izabella Becher.

"Förbannad och besviken"

Matten är förbannad och hon berättar att Kira, som annars aldrig varit rädd för något utom nyårsraketer, nu är orolig under promenaderna.

– Helt ärligt så är man nästan rädd att gå ut med sin hund på kvällen för man vet aldrig vad människor gör. Nu får man nästan dra med Kira ut på kvällen och det går inte att gå den vanliga rundan. Hon ville bara snabbt göra sina behov sedan snabbt hem.

Hon hoppas att allmänheten ska bli mer uppmärksamma på problemet och att det otäcka fenomenet på något sätt ska upphöra. 

– Jag är förbannad och besviken men samtidigt väldigt ledsen för Kira förstår ju inte varför hon blev utsatt och det går ju inte att förklara för ett djur att det inte var hennes fel. Hur kan man göra så mot ett djur som inte kan försvara sig, jag förstår inte meningen med det. Visserligen ska man inte skada någon alls, men att skada någon som inte ens kan försvara sig, det är fruktansvärt, säger Izabella Becher.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!