Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hunden dog i bilen – anmäld för djurplågeri

Här ska hunden ha dött i Eslöv.
Foto: Ronny Johannesson

Bilen stod i solen hela dagen - då såg en förbipasserande kvinna att det låg en död hund i bilen. Nu har 25-åringen som passade hunden i helgen anmälts för djurplågeri.

– Det här visar på vikten av att öppna fönster och lägga filt över buren om man har djur i bilen, säger Håkan Nilsson, inre befäl i Lund.

Den 25-årige mannen passade sina släktingars ettårige hund, en slags bullterrier. Han skulle åka på ett jobb och tog hunden med sig. Hunden väntade i bilen medan han jobbade - men 25-åringen glömde hunden. Enligt uppgift till polisen var han borta mellan 12.00 och 15.30 på söndagseftermiddagen.

Stekhett i bilen

Den var en förbipasserande kvinna som gjorde den makabra upptäckten. Hon larmade polisen direkt och när polispatrullen kom till platsen hade 25-åringen själv upptäckt att hunden var död - tagit ut den ur bilen och lagt en filt över den.

– Han bröt ihop, vi har inte kunnat förhöra honom än. Vi gör det så fort det går, säger polisen Håkan Nilsson.

Enligt tipsaren stod bilen, en stadsjeep, i solen hela dagen och bilens mätare ska ha visat upp till 30 grader varmt.

Misstänkt för djurplågeri

– Vi har haft liknande fall tidigare år men det är ovanligt att det går så här långt. Oftast glömmer folk djur på parkeringar utanför snabbköp. Eftersom många människor passerar lyckas man ofta rädda djuret, säger Håkan Nilsson.

Han vill uppmärksamma djurägare på att helst inte ha sina djur inne i bilen när det är varmt.

– Bäst är att ta med hunden ut ur bilen och binda den vid exempelvis ett träd i skuggan. Och sätta en vattenskål vid hunden.

25-åringen är nu misstänkt för djurplågeri.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!