Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hunden Dina rymde – nu får hon inte komma hem igen

Hunden Dina tros ha liftat till Sverige.
Foto: Privat

Mysteriet med den övergivna hunden som hittades på riksväg 26 utanför Gislaved är löst.

Schäferhunden heter Dina och är från Ungern.

Och det smärre problemet att ägaren inte vill ha tillbaka hunden kommer att lösas.

– Det har varit en uppsjö av människor som ringt hit och velat ta hand om hunden, säger Stellan Jonsson, polisens stationsbefäl i Värnamo, till Jönköpingsposten.

För två veckor sedan skrev Kvällsposten om den övergivna hunden som hittades vid riksväg 26 utanför Gislaved. Trots att hunden var chippmärkt och trots flera efterlysningar lyckades polisen inte hitta ägaren, och hunden fick campera på Värnamo polisstation.

Polisen vädjade till hundens ägare att komma och hämta den herrelösa hunden.

Men tack vara en nitisk polis har nu mysteriet fått sin upplösning. En slagning i utländska hundregister gav nämligen träff och det visade sig att den fyraårige schäfertiken heter Dina och är från Ungern. Ägarna är ett mindre företag i Ungern från vilken hunden försvann från för några veckor sedan.

Liftat med lastbil

Polisens teori är att Dina åkt med en lastbilschaufför från Ungern till Sverige.

– Sedan har chauffören troligtvis stannat vid en rastplats utanför Gislaved, han har inte lyckats kalla till sig hunden och till slut har han åkt vidare, säger Stellan Jonsson. 

På företaget som äger hunden har man låtit meddela att man inte vill ha henne tillbaka. Men problemet att hitta en ägare till Dina lär gå att lösa.

– Det har varit en uppsjö av människor som ringt hit och velat ta hand om hunden.

Men innan hunden får ett nytt hem ska Dinas hälsa testas och ägandeförhållandena redas ut, allt för att undvika komplikationer i framtiden, enligt Jönköpingsposten.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!