Hunden Casper försvann i tisdags, och är fortfarande försvunnen. Foto: PRIVAT
Hunden Casper försvann i tisdags, och är fortfarande försvunnen. Foto: PRIVAT

Hunden Casper försvann i tisdags - ännu försvunnen

Publicerad

När Rakel Nýtt var ute och rastade sin hund Casper i Karlskrona i tisdags förmiddag blev Casper skrämd av en man som ska ha skrikit och sparkat mot honom.
Casper sprang snabbt i väg, och har sedan dess varit försvunnen.
Nu har Caspers matte fått in tips om att han synts till området, skriver BLT.

Det var under Rakel Nýtts promenad med sin hund Casper i tisdags som hunden blev nyfiken på en familj och sprang fram för att hälsa. Ett av barnen i familjen ska ha blivit rädd, och då ska en man ha skrikit och skällt mot hunden och Rakel. Casper, som blev rädd, sprang snabbt i väg och har inte synts till sedan dess.

"Jag kommer inte ge upp förrän jag hittar honom" 

Casper är en blandras och ser enligt sin matte ut som en långhårig chihuahua och var en gathund från Spanien som nyss kommit till Sverige. Enligt matte Rakel Nýtt är han en lugn och trevlig hund. Casper är tre år gammal och har bara hunnit vara i Sverige i en vecka. Rakel skulle egentligen begett sig hem till Bornholm samma dag som Casper försvann, men hon valt att stanna och har sedan dess fortsatt leta dag och natt efter sin hund. 

– Jag kommer inte ge upp förrän jag hittar honom, han är här någonstans, sa hon till Kvällsposten i tisdags.

Fått in nya tips 

Matilda Maurin letar tillsammans med Rakel Nýtt efter Casper, och berättar för BLT att de fått in tips under gårkvällen.

– Flera har sett honom komma springande vid Torsnäs och mot stora vägen. Sedan ska han ha sprungit in i skogen Sturkörondellen. Han är antagligen så rädd att han inte vågar synas på dagen.

De flesta tipsen kommer in på kvällen eller morgonen, och det är många människor som engagerat sig i sökandet efter Casper. 

– Folk rastar sina hundar i området han rör sig, i hopp om att få tag i honom, säger Matilda Maurin till BLT. 

Relaterade ämnen
Nellie Erberth
Nellie Erberth

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag