Madeleine Pedersens hund Ches blev 11 år. Foto: PrivatMadeleine Pedersens hund Ches blev 11 år. Foto: Privat
Madeleine Pedersens hund Ches blev 11 år.  Foto: Privat
För en månad sedan förgiftades även Madeleine Pedersens fyraåriga hund Lovis. Foto: PrivatFör en månad sedan förgiftades även Madeleine Pedersens fyraåriga hund Lovis. Foto: Privat
För en månad sedan förgiftades även Madeleine Pedersens fyraåriga hund Lovis.  Foto: Privat
Madeleine Pedersen bor i centrala Malmö med sina hundar. Foto: PrivatMadeleine Pedersen bor i centrala Malmö med sina hundar. Foto: Privat
Madeleine Pedersen bor i centrala Malmö med sina hundar.  Foto: Privat
Varningen på Facebook har delats tusentals gånger.Varningen på Facebook har delats tusentals gånger.
Varningen på Facebook har delats tusentals gånger.

Hundägare varnas för förgiftade köttbullar

Publicerad

I ett Facebookinlägg varnas hundägare för att någon lägger ut förgiftade köttbullar i Malmös grönområden.

Madeleine Pedersen har förlorat två hundar på kort tid.

– Det är någon som preparerar mat med gift. Det är jag säker på, säger hon.

I en varning på Facebook varnas hundägare för att någon gömt råttgift i köttbullar och lagt ut i Pildammsparken i Malmö. Enligt varningen svävar en hund som ätit en av köttbullarna mellan liv och död på Djursjukhuset i Malmö.

Kvällsposten har varit i kontakt med personen som skrivit inlägget, som vill vara anonym.

– De såg att hunden åt en köttbulle som låg i parken. Det är troligen råttgift hunden fått i sig, enligt veterinären.

När hundägaren Madeleine Pedersen i Malmö såg varningen på Facebook kände hon igen sig alltför väl. Hon har på kort tid förlorat två av sina hundar, Ches och Lovis efter promenader i Pildammsparken, berättar hon.

– Jag förlorade min rottweiler Ches i november. Hon blev dålig, började kräkas blod. Vi misstänkte inget då men på djursjukhuset frågade veterinären om hon ätit något.

Efter att hunden fått dropp skickades Madeleine hem med Ches. Någon dag senare kom hon hem efter att ha varit ute på ett kort ärende.

– När jag kom hem hittade jag henne död.

"Hon blev dålig"

För en månad sedan blev ytterligare en av Madeleines hundar, Lovis, dålig, med samma symptom som Ches.

– Hon blev dålig, det var samma visa. Det bara kom blod. Vi åkte in till veterinären och hunden fick dropp, berättar Madeleine Pedersen.

När Madelene kom hem la hon hunden i en liten hundbur med dörren öppen. Utmattad gick hon och la sig för att vila.

– När jag vaknade dagen efter var hon död. Veterinären sa att hon troligtvis blivit förgiftad.

Madeleine Pedersen berättar att hon polisanmält händelserna. Nu är hon rädd för att gå ut i Pildammsparken med sina hundar.

– Jag går i Pildammsparken varje dag, flera gånger om dagen.

– När jag läste det här på Facebook tänkte jag att jag snart inte vågar gå ut med hundarna.

Enligt Malmö stads gatukontor har man inte fått information om gift i parken, något man skulle ta mycket allvarligt på om det inträffade.

Enligt Malmö Djursjukhus har man inte sett någon ökning av hundar med förgiftningssymptom den senaste tiden och poängterar att det ofta kan vara svårt att avgöra vad som orsakat ett sjukdomstillstånd hos djur.

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

 

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter för de senaste sydsvenska nyheterna!

Alexander Vickhoff
Alexander Vickhoff

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag