Polisen har inte gripit någon misstänkt ännu. Foto: MAJA SUSLIN/TT
Polisen har inte gripit någon misstänkt ännu. Foto: MAJA SUSLIN/TT

Hund gjorde utfall mot rånare – som flydde från platsen

Publicerad

På hundpromenaden försökte fyra män råna en kvinna i 60-årsåldern.

Men efter hundens insats flydde rånarna med svansen mellan benen.

Hunden gjorde ett utfall – och kvinnan blev inte av med sina värdesaker.

Tio minuter efter midnatt natten till fredag gick fyra män fram till en kvinna i Kalmar. De frågade om först om cigaretter, berättar kvinnan i larmet till polisen.

Omedelbart ska de ha blockerat hennes väg för att därefter försöka tvinga till sig hennes mobiltelefon och andra tillhörigheter.

Men kvinnan var inte ensam. Vid sin sida hade hon sin hund – som gjorde ett utfall mot männen.

Flydde

Samtliga fyra gärningsmän ska då ha blivit så skrämda att de flydde platsen omedelbart. 

Ingen ska ha skadats fysiskt i samband med händelsen. 

Enligt kvinnans beskrivning ska männen vara 20-25 år gamla. De är fortfarande på fri fot. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag