Hund förgiftad i park – blev medvetslös

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Botaniska trädgården i Lund
Foto: FRITZ SCHIBLI / FRITZ SCHIBLI - FZ WEBBFILM

Den 30-årige ägaren var ute med hunden då hunden plötsligt föll ihop efter att ha ätit något på marken. 

– Det är ganska tydligt att den blev förgiftad, säger Joakim Nyberg, polisens presstalesperson i Lund. 

Händelsen är polisanmäld.

Under de senaste månaderna har flera händelser där farliga föremål dolts i mat utomhus avslöjats i Malmö. Kvällsposten har tidigare rapporterat om hundägare som hittar bullar fyllda med glas. En av valp var sekunder ifrån att få i sig en sådan bulle. 

Hittills har ingen gärningsman blivit gripen. 

Trots att motivet bakom hundattentaten är okända så är en sak säker: Skadorna vore förödande om gärningsmannen får som den vill. 

”Den reagerade snabbt”

Under måndagen inträffade en likande händelse i Lund då en hundägare i 30-årsåldern rastade sin hund i Botaniska trädgården.

Enligt anmälan togs hunden till en veterinär som kunde konstatera att det faktiskt var gift det rörde sig om, något som Skånskan var först med att rapportera om.

– Den reagerade så pass snabbt, på bara några minuter så blev den medvetslös. Så det är ganska tydligt att den blev förgiftad, säger Joakim Nyberg.

Händelsen är polisanmäld.

Glasskärvorna som hittades i en bulle i Malmö
Foto: Läsarbild

”Inga liknande fall”

I Lund har inga liknande fall inträffat, därför är det svårt att dra några slutsatser till de liknande attentaten i Malmö berättar Joakim Nyberg.

– Det finns inga liknande fall i Lund därför är det lite för tidigt att dra i några större växlar. Vi vet ju inte om det är en medveten eller omedveten förgiftning, säger Joakim Nyberg.

Tror ni att det är samma person som i Malmö?

– Det behöver det inte alls vara. Vi ser detta som en isolerad händelse, men vi får titta närmre på det om det skulle inträffa fler. 


LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!