Stort bråk utbröt i samband med matchen. Foto: PrivatStort bråk utbröt i samband med matchen. Foto: Privat
Stort bråk utbröt i samband med matchen. Foto: Privat
29-åringen har också erkänt att han puttade polisen – men säger i förhör att han inte menade att skada henne. Foto: Privat29-åringen har också erkänt att han puttade polisen – men säger i förhör att han inte menade att skada henne. Foto: Privat
29-åringen har också erkänt att han puttade polisen – men säger i förhör att han inte menade att skada henne.  Foto: Privat

Huligan skadade polis – i storbråk

Publicerad

Egentligen håller den tyske supportern på Hertha Berlin.

Men han åkte till Sverige för att se på den allsvenska fotbollsmatchen mellan Malmö FF och Hammarby. Med i packningen hade han bland annat tandskydd och ansiktsmask. 

Nu åtalas han för att ha knuffat en polis – som vid fallet bröt handleden.

Händelsen inträffade i samband med att två busslaster Hammarbysupportrar släpptes av mitt i Malmö FF-nästet Möllevångstorget söndagen den 6 november – bestämmelsen att de skulle samlas på Gustav Adolfs torg hade frångåtts.

Skulle rädda misshandlad man

Stora grupper maskerade svartklädda supportrar gick till angrep mot både varandra och polis, och det var i samband med detta som den 29-årige tysken greps.

En kvinnlig polis och hennes kolleger ingrep när de såg att en man misshandlas. De motade bort förövarna, men attackerades kort därefter av 20-30 personer – huliganer som främst ska ha talat tyska och engelska. En av dem var den 29-åriga tysk som sedan knuffar henne bakåt varpå hon faller och bryter handleden. 29-åringen greps på plats och har varit frihetsberövad sedan dess. Åtalet mot honom gäller våld mot tjänsteman. 

Kvinnan yrkar på skadestånd om drygt 37 000 kronor för kränkning, sveda och värk, förlorad arbetsinkomst och sjukvårdskostnader.

Bar tandskydd

Enligt polisens förundersökningsrapport hade mannen när han greps på sig en typ av halsduk som ofta används för täcka över ansiktet och därmed bli oidentifierbar. Han hade också tandskydd som han i förhör menar att han använder när han tränar hemma i Berlin och att han hade glömt ta ur det från väskan.

Enligt egen utsago hade han rest med några vänner till Malmö för att se på matchen och skulle åka hem senare på kvällen. 

Hela händelsen finns på film. 29-åringen har också erkänt att han puttade polisen – men säger i förhör att han inte menade att skada henne. 

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag