Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Huligan skadade polis – i storbråk

Stort bråk utbröt i samband med matchen. Foto: Privat
29-åringen har också erkänt att han puttade polisen – men säger i förhör att han inte menade att skada henne. Foto: Privat

Egentligen håller den tyske supportern på Hertha Berlin.

Men han åkte till Sverige för att se på den allsvenska fotbollsmatchen mellan Malmö FF och Hammarby. Med i packningen hade han bland annat tandskydd och ansiktsmask. 

Nu åtalas han för att ha knuffat en polis – som vid fallet bröt handleden.

Händelsen inträffade i samband med att två busslaster Hammarbysupportrar släpptes av mitt i Malmö FF-nästet Möllevångstorget söndagen den 6 november – bestämmelsen att de skulle samlas på Gustav Adolfs torg hade frångåtts.

Skulle rädda misshandlad man

Stora grupper maskerade svartklädda supportrar gick till angrep mot både varandra och polis, och det var i samband med detta som den 29-årige tysken greps.

En kvinnlig polis och hennes kolleger ingrep när de såg att en man misshandlas. De motade bort förövarna, men attackerades kort därefter av 20-30 personer – huliganer som främst ska ha talat tyska och engelska. En av dem var den 29-åriga tysk som sedan knuffar henne bakåt varpå hon faller och bryter handleden. 29-åringen greps på plats och har varit frihetsberövad sedan dess. Åtalet mot honom gäller våld mot tjänsteman. 

Kvinnan yrkar på skadestånd om drygt 37 000 kronor för kränkning, sveda och värk, förlorad arbetsinkomst och sjukvårdskostnader.

Bar tandskydd

Enligt polisens förundersökningsrapport hade mannen när han greps på sig en typ av halsduk som ofta används för täcka över ansiktet och därmed bli oidentifierbar. Han hade också tandskydd som han i förhör menar att han använder när han tränar hemma i Berlin och att han hade glömt ta ur det från väskan.

Enligt egen utsago hade han rest med några vänner till Malmö för att se på matchen och skulle åka hem senare på kvällen. 

Hela händelsen finns på film. 29-åringen har också erkänt att han puttade polisen – men säger i förhör att han inte menade att skada henne. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!