Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hugh Grants härliga sommar i Skåne

Den brittiske filmstjärnan Hugh Grant tycks älska sitt nya sommarparadis i nordvästra Skåne.Foto: Tomas Leprince
De senaste somrarna har de varit flitiga besökare på tennisveckan i Båstad.Foto: Tomas Leprince
För snart ett år sedan köpte paret den aktuella fastigheten i Torekov för sex miljoner kronor och rev huset.Foto: Johanna Björk
Härom dagen kunde till exempel häpna besökare på polishuset i Helsingborg notera hur Hugh Grant och Anna Eberstein plötsligt kom in på passexpeditionen för att uträtta ett ärende.Foto: Ludvig Thunman / LUDVIG THUNMAN EXPRESSEN
55-årige världstjärnan Hugh Grant bygger just nu ett exklusivt sommarhus i Torekov tillsammans med sin svenska flickvän, 35-åriga Anna Eberstein från Sundsvall.Foto: Tomas Leprince
Bilder som tagits visar att Grant rörde sig helt obehindrat som vilken turist som helst på färjan.Foto: Lasse Svensson
1 / 7

Den brittiske filmstjärnan Hugh Grant tycks älska sitt nya sommarparadis i Skåne.

Den senaste tiden har han setts röra sig obehindrat på flera platser i trakten. Bland annat har han besökt polishuset i Helsingborg och turat med färjorna till Helsingör.

55-årige världsstjärnan Hugh Grant bygger just nu ett exklusivt sommarhus i Torekov tillsammans med sin svenska flickvän, 35-åriga Anna Eberstein från Sundsvall.

Paret har två små barn, ett och tre år gamla, tillsammans och har de senaste somrarna varit flitiga besökare på tennisveckan i Båstad.

Under årets tennisveckor sågs de bland annat mingla på hedersläktaren tillsammans med Peter "Foppa" Forsberg".

Köpte hus i Torekov

För snart ett år sedan köpte paret den aktuella fastigheten i Torekov för sex miljoner kronor och rev huset.

På tomten byggs nu det nya sommarhuset på 240 kvadratmeter. Där ska finnas fem sovrum, tre badrum och en gästtoalett.

Dessutom ska det finnas ett kombinerat mat- och vardagsrum med kamin, ett kök, en tvättstuga, ett arbetsrum, ett lekrum och ett dressing room i huset. Ett garage kommer även att byggas i direkt anslutning till huset.

Grannar i byn blir bland andra familjeföretagaren Antonia Ax:son Johnson, EF-miljardären Bertil Hult, familjen Rausing och SEB-vd:n Annika Falkengren.

På orten rör de sig obehindrat och Hugh har bland annat setts på G Swensons där de ätit eller tagit en öl och som många andra handlar Hugh pizza hos Piratens pizzeria.

Flera veckor

De senaste veckorna har Hugh Grant setts följa sitt sommarhusbygge på plats. Paret har vid det här laget vistats i flera veckor i nordvästra Skåne och syns nu också alltmer på olika platser i området.

– Hugh Grant tycks älska den här delen av Sverige, säger en person som vid flera tillfällen haft kontakt med den brittiske filmstjärnan.

Anledningen kan vara att världsstjärnan tycks kunna röra sig obehindrat och vara vem som helst utan att så många bryr sig.

Nyligen kunde till exempel häpna besökare på polishuset i Helsingborg notera hur Hugh Grant och Anna Eberstein plötsligt kom in på passexpeditionen för att uträtta ett ärende.

Hugh Grant log mot alla

Efter en stund återvände paret till sin hyrbil, en svart Volvo XC 90, som parkerats på gatan utanför polishuset.

– Hugh Grant gjorde absolut ingenting för att dölja vem han var. Han bara log mot alla som kände igen honom och såg trevlig ut, säger en besökare till Kvällsposten.

Vad det var för typ av passärende är okänt, men troligen har det handlat om att skaffa nytt pass för antingen flickvännen Anna Eberstein eller något av de gemensamma barnen.

Klassisk tura

Samma dag sågs också Hugh Grant göra en klassisk tura med båtarna mellan Helsingborg och Helsingör.

Bilder som tagits visar att Grant rörde sig helt obehindrat som vilken turist som helst på färjan. Han ska även ha passat på att göra flera inköp i taxefree-butiken ombord.

Paret har också hunnit mingla med lokala profiler både i Båstad, Torekov och på andra ställen. Nyligen var de hembjudna på den årliga sommarcocktailen hos Sanna och Anders Jarlskog på Fulltofta slott i Hörby. En Rolls Royce kom och hämtade Hugh och Anna och körde dem till det eleganta slottet.