Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tjuvar tömmer hyllor på minuter – stjäl smink

Tjuvar tömmer hyllor på minuter – stjäl smink
Produkterna som stjäls är små men dyra. Tjuvarna kan lätta få med sig kosmetika för tusentals kronor.
Foto: FOTOGRAF SUSANNE HALLMANN / EXPRESSEN FOTOGRAF SUSANNE HALLMANN
Kristianstad har senaste veckan utsatts för flera sminkstölder.
Foto: FOTOGRAF JENS CHRISTIAN

På bara några minuter tömmer de hela hyllor.

De senaste dagarna har flera butiker i Kristianstad blivit bestulna på smink och hudvård för tio tusentals kronor.

Problemen med sminktjuvar är känt för polisen, men ingen är misstänkt för stölderna.

Polisen känner sedan länge till problemen med sminktjuvar. Eftersom produkterna är små kan tjuvarna med lätthet skövla hela hyllor på några minuter, skriver Kristianstadsbladet. 

Under början av veckan har både Åhléns och Kicks i Kristianstad drabbats av omfattande kosmetikastölder. I måndags besökte ett par Kicks i shoppingcentret C4. Medan den ena uppehöll personalen lyckades den andra sno produkter för hela 19 000 kronor. 

Paret fångades på övervakningskamera, men det är okänt i vilket typ av fordon de försvann från platsen med. Polisen har därför inga misstänkta för brottet.

Flera butiker drabbade

Även Åhléns i centrala Kristianstad utsattes för omfattande stölder flera dagar i rad. En av dagarna stals det för 14 000 kronor, men det sammanlagda värdet på stöldgodset är okänt.

– Personalen höll på att plocka om bland hyllorna under några dagar och då passade någon på att stjäla hudvårdsprodukter i två dagar i följd, både tisdagen och onsdagen. De var ovanligt förslagna, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen till Kristianstadsbladet.

Ladda hem Kvällspostens app!
Foto: Kvällsposten

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!