Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hotfulla ramsor mot judar på demonstration

Donald Trumps erkännande av Jerusalem som Israels huvudstad har orsakat oroligheter världen över. Under fredagen hölls demonstrationer i Malmö – med ramsor där man hotade judar, enligt P4 Malmöhus. 

För ett par dagar sedan berättade USA:s president Donald Trump att man erkänner Jerusalem som Israels huvudstad, och att man tänker flytta USA:s ambassad från Tel Aviv till Jerusalem.

Beslutet har orsakat vrede världen över. Flera personer har skadats i samband med de våldsamma protesterna och under fredagen rapporterade AFP att minst en palestinier dödats vid Gazaremsan.

Hotade judar i ramsor

Under fredagen hölls även en demonstration på Möllevångstorget i Malmö. 

Enligt P4 Malmöhus ska cirka 200 personer ha deltagit i demonstrationen, där man bland annat ska ha ropat ut: "Vi har utlyst intifada från Malmö. Vi vill ha vår frihet tillbaka, och vi ska skjuta judarna."

En annan demonstration hölls på samma plats bara en dag tidigare. Enligt P4 Malmöhus förekom då flera ramsor mot arabiska ledare, som kallades för "smuts" och "mesar" för att de inte agerat hårdare mot Israel.

Man ska även ha sjungit ramsor om att "judarna ska komma ihåg att Muhammeds armé kommer att återvända".

Polisen hade inga patrueller på plats

Enligt P4 Malmöhus så ska polisen inte ha haft några patruller på platsen vare sig på torsdagen eller på fredagen. Det är även oklart om demonstranterna haft något demonstrationstillstånd.

Personer som radiokanalen har pratat med på platsen har hävdat att det var en spontan sammankomst.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!