Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hotet: Ingen mjölk i skolmatsalarna

Skolorna i Alvesta måste spara och i värsta fall kan man behöva skära ner på mjölken skolmatsalarna.

Foto: Suvad Mrkonjic

"Skulle vi dra in på mjölken kommer jag få det jobbigt med media", sägerutbildningsnämndens ordförande Lars-Olof Pettersson (S) till Smålandsposten.

Foto: Google Maps
Skolmjölk kan bli ett minne blott i Alvetsa kommuns skolmatsalar. Foto: Skånemejerier

Skolorna i Alvesta måste spara – då varnar kommunens kostchef för att man i värsta fall får skära ner på skolmjölken.

– Skulle vi dra in på mjölken kommer jag få det jobbigt med media, svarar utbildningsnämndens ordförande Lars-Olof Pettersson (S) till Smålandsposten.

En besparing på två procent föreslås i Alvesta kommun.

Kommunens skolrektorer har varnat för konsekvenserna: 40 tjänster kan försvinna, elever med extra stöd drabbas hårdast och det kan bli tuffare arbetsbelastning för personalen, skriver Smålandsposten.

I värsta fall kan man få dra ner på mjölken i skolmatsalar, varnar kommunens kostchef Sofia Herbertsson. Hon säger också till Smålandsposten att elever vid gymnasieförberedande program kan få betala sin egen lunch.

"Ska inte säga upp personal"

Lars-Olof Pettersson (S), utbildningsnämndens ordförande, säger dock att man efter varningarna kan ha hittat en lösning.

– I vårt nya förslag har vi plockat pengar från olika områden och då blir det en jämnare fördelning mellan enheterna så att det inte ska så slå orättvist. Vi har även sagt att vi inte ska säga upp någon personal, säger han till Smålandsposten.

I dag träffas politikerna i utbildningsnämnden för ett nytt möte om hur besparingarna ska genomföras.

– Nu har vi inte antagit budgeten än. Detta är bara ett förslag. Men skulle vi dra in på mjölken kommer jag få det jobbigt med media, säger Lars-Olof Pettersson till Smålandsposten.