Hörby kommun utreder inte nakenbadandet

Kommunhuset i Hörby.
Foto: JENS CHRISTIAN
Foto: Colourbox

Kommundirektören Lena Mårtensson Stenudd har bekräftat Sydsvenskans uppgifter om olämpligt beteende under Hörbys chefskonferens på Örenäs slott då två höga chefer uppges ha nakenbadat inför flera kommunanställda. 

Däremot kommer det inte att startas någon utredning av incidenten.

– Förlåtelse är ett viktigt ord för mig, säger Lena Mårtensson Stenudd till SVT.

Under Hörby kommuns årliga tvådagskonferens, som i år hölls på Örenäs slott utanför Landskrona i början av september, ska två av Hörbys högsta chefer ha hoppat i poolen nakna – inför flera kommunanställda.

Lena Mårtensson Stenudd har nu bekräftat i ett pressmeddelande att olämpligt beteende har förekommit under konferensen.

”Jag beklagar att medarbetare har fått uppleva konsekvenserna av ett bristande omdöme”, skriver kommundirektören i pressmeddelandet.

Tidningen har uppgifter från flera källor om att det var två av kommunens högsta chefer som stod för nakenbadandet, men kommundirektören säger till SVT att det endast rörde sig om en chef.

– Personen har bett om ursäkt för agerandet och också förklarat av vilken anledning det blev ett nakenbad, säger Mårtensson Stenudd till SVT.

Det kommer inte att bli någon utredning

Kommunledningen slår fast att det inte kommer att startas någon utredning av incidenten.

”Vårt förhållningssätt till varandra, både i rollen som medarbetare och chef, är ett viktigt ämne. Det kommer därför att lyftas fram som en särskild punkt i det pågående förändringsarbetet och självklart också lyftas i kommunens ledningsgrupp”, skriver Mårtensson Stenudd i pressmeddelandet.

LÄS MER:

Toppcheferna badade nakna inför medarbetare

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!