Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hon var anställd för att räkna pengar – stal från värdedepå

Här är de vanligaste brotten i Sydsverige
Vid husrannsakan hos kvinnan hittades 4 000 kronor i en väska.Foto: Polisen
Kvinnan åtalas nu vid Malmö tingsrätt för att ha stulit pengar från sin arbetsgivare.Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP

Kvinnan var anställd på värdedepån för att räkna pengar.

Men via kameror kunde säkerhetsavdelningen se hur hon stal kontanter.

– Jag kan inte förklara det, säger hon.

Säkerhetsföretaget kom kvinnan på spåren genom en reklamation från ett växlingsföretag som upptäckt att det saknades pengar. 

En säkerhetssamordnare på värdeföretaget kopplades in för att utreda vad som hänt och med hjälp av kameror på uppräkningscentralen i Malmö kunde företagets säkerhetstjänst se hur kvinnan stal pengar från olika påsar.

Vid en genomgång av ytterligare inspelningar från tidigare arbetspass kunde säkerhetsavdelningen se hur kvinnan vid upprepade tillfällen stal pengar. 

När bevisningen mot henne var säkrad konfronterades hon av företagets säkerhetsansvarige.

Kan inte förklara stölderna

Inledningsvis hävdade hon att hon bara stulit pengar från företaget under en kort period. Ställd inför tydliga bevis erkände hon sedan att hon stulit en längre tid.

Kvinnan greps på sin arbetsplats och vid en husrannsakan i bostaden påträffades senare pengar som hon stulit från sitt jobb, bland annat 4 000 kronor i en handväska.

Enligt åtalet som nu väckts vid Malmö tingsrätt pågick stölderna under två månaders tid med start i juli 2017. Vid varje tillfälle stal hon mindre summor, totalt kom hon över mer än 30 000 kronor.

I förhör har hon inte kunnat förklara varför hon stal pengarna.

– Jag vet inte. Nu när jag kollar på filmerna känns det inte ens som om det är jag. Det känns som en helt annan människa. Så jag vet faktiskt inte, säger hon till förhörsledaren efter att ha sett en övervakningsfilm.

Kvinnan åtalas nu för stöld.

LÄS MER: För dig med premium – allt det senaste inom:
Reportage & Granskning
Brott i Sverige