Malin Persson driver sedan 2012 en blogg där hon tipsar om erbjudanden och rabattkuponger. Foto: PrivatMalin Persson driver sedan 2012 en blogg där hon tipsar om erbjudanden och rabattkuponger. Foto: Privat
Malin Persson driver sedan 2012 en blogg där hon tipsar om erbjudanden och rabattkuponger.  Foto: Privat
Tvättmedel är en av de varor med flest erbjudanden. Framför allt är det hygienartiklar som det går att spara in pengar på. Foto: PrivatTvättmedel är en av de varor med flest erbjudanden. Framför allt är det hygienartiklar som det går att spara in pengar på. Foto: Privat
Tvättmedel är en av de varor med flest erbjudanden. Framför allt är det hygienartiklar som det går att spara in pengar på.  Foto: Privat

Hon sparar tusentals kronor – på kuponger

Publicerad

Malin Persson sparar upp till 2000 kronor i månaden på rabattkuponger.

Nu driver hon sig egen blogg och tipsar sina läsare.

– Det handlar om att få in en vana, det blir som en livsstil, säger "Gratisprinsessan", som hon kallar sig.

Malin Persson var arbetslös, gick på a-kassa och hade svårt att få vardagen att gå runt.

Allt som kunde sparas skulle sparas – och hon började hålla koll på vilka varor som var på extrapris.

– Vad skulle jag göra för att få det bättre ekonomiskt? Jag upptäckte kuponger och det blev genast mycket lättare. Det fanns mycket pengar att spara, säger hon.

20 000 besökare

Det blev som en livsstil som senare utvecklade sig till en hobby. Många var nyfikna och undrade hur hon kunde spara så mycket pengar.

Då växte idén till bloggen som i dag har över 20 000 unika besökare i veckan.

– Det känns onödigt att sluta med det, man får in en vana. Det tog något år innan det blev några större siffror, men det har gått fort sedan jag startade den 2012, säger Malin Persson.

Kan du leva på det?

– Inte än, och det är inget mål jag har. Men det hade varit kul att kunna göra det. Jag är ju webbadministratör, det har jag utbildat mig till. Så det har varit lite enklare för mig, tror jag.

"Det blir ingen ekonomi i det"

Malin Persson berättar att hon sparar in mellan 1000 och 2000 kronor i månaden. Oftast är det hygienartiklar som schampo, tvål, tandkräm och tvättmedel som det går att fynda på. Bröd, grönsaker och andra färska varor säljs oftast till ordinarie pris.

Men det finns även andra, lite mer okända trix för att spara in.

– Använd återbäringssidor. På internet finns många återbäringssidor som ger en viss procent på köpet. Du loggar in på sidan och klickar du dig vidare till den sidan du tänkt beställa från, säger Malin Persson.

Gratisprinsessan beskriver sig själv som ekonomisk – och inte snål. Hon menar att hon försöker använda pengarna på rätt sätt.

Den butik som för dagen har flest erbjudanden får Malins besök.

– I Kristianstad ligger allt nära, men jag skulle aldrig köra runt. Det blir ingen ekonomi i det, man får tänka på vad det kostar att köra.

I faktarutan kan du läsa hennes främsta tips.

 

Följ Kvällsposten på Facebook, Twitter och Instagram – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar!​

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag