Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hon sparar tusentals kronor – på kuponger

Malin Persson driver sedan 2012 en blogg där hon tipsar om erbjudanden och rabattkuponger.
Foto: Privat
Tvättmedel är en av de varor med flest erbjudanden. Framför allt är det hygienartiklar som det går att spara in pengar på.
Foto: Privat

Malin Persson sparar upp till 2000 kronor i månaden på rabattkuponger.

Nu driver hon sig egen blogg och tipsar sina läsare.

– Det handlar om att få in en vana, det blir som en livsstil, säger "Gratisprinsessan", som hon kallar sig.

Malin Persson var arbetslös, gick på a-kassa och hade svårt att få vardagen att gå runt.

Allt som kunde sparas skulle sparas – och hon började hålla koll på vilka varor som var på extrapris.

– Vad skulle jag göra för att få det bättre ekonomiskt? Jag upptäckte kuponger och det blev genast mycket lättare. Det fanns mycket pengar att spara, säger hon.

20 000 besökare

Det blev som en livsstil som senare utvecklade sig till en hobby. Många var nyfikna och undrade hur hon kunde spara så mycket pengar.

Då växte idén till bloggen som i dag har över 20 000 unika besökare i veckan.

– Det känns onödigt att sluta med det, man får in en vana. Det tog något år innan det blev några större siffror, men det har gått fort sedan jag startade den 2012, säger Malin Persson.

Kan du leva på det?

– Inte än, och det är inget mål jag har. Men det hade varit kul att kunna göra det. Jag är ju webbadministratör, det har jag utbildat mig till. Så det har varit lite enklare för mig, tror jag.

"Det blir ingen ekonomi i det"

Malin Persson berättar att hon sparar in mellan 1000 och 2000 kronor i månaden. Oftast är det hygienartiklar som schampo, tvål, tandkräm och tvättmedel som det går att fynda på. Bröd, grönsaker och andra färska varor säljs oftast till ordinarie pris.

Men det finns även andra, lite mer okända trix för att spara in.

– Använd återbäringssidor. På internet finns många återbäringssidor som ger en viss procent på köpet. Du loggar in på sidan och klickar du dig vidare till den sidan du tänkt beställa från, säger Malin Persson.

Gratisprinsessan beskriver sig själv som ekonomisk – och inte snål. Hon menar att hon försöker använda pengarna på rätt sätt.

Den butik som för dagen har flest erbjudanden får Malins besök.

– I Kristianstad ligger allt nära, men jag skulle aldrig köra runt. Det blir ingen ekonomi i det, man får tänka på vad det kostar att köra.

I faktarutan kan du läsa hennes främsta tips.


Följ Kvällsposten på Facebook, Twitter och Instagram – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar!​

MALINS FEM TIPS

1. Planera inköpen. Kolla reklambladen på söndagarna utifrån det man har. Så man inte köper produkter som är dyra i onödan.

2. Använd återbäringssidor. På internet finns många återbäringssidor som ger en viss procent på köpet. Du loggar in på sidan och klickar du dig vidare till den sidan du tänkt beställa från.

3. Håll koll på Facebook. Det finns många gratisutdelningar. Där finns allt möjligt, från målarpenslar till skönhetsprodukter och till mat.

4. Läs bloggar. Det finns många bloggar som håller koll på saker och ting, då slipper man själv. Det finns både små och stora bloggar, det är många som vill dela med sig.

5. Samla rabattkoder på nätet. Det hänger också ihop med att handla på nätet, det är också ett bra tips.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!