Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hon ser ut att ersätta Tegnhammar i Malmö

Helena Nanne fick flest röster i Moderaternas provval.
Foto: MALMÖMODERATERNA
Torbjörn Tegnhammar avgick i augusti.
Foto: JENS CHRISTIAN

Nu är Moderaternas provval i Malmö klart. 

Flest röster fick Helena Nanne – som nu också öppnar för att ta över efter oppositionsrådet Torbjörn Tegnhammar.

Jag kan inte föreställa mig något mer meningsfullt och hedrande än att tillsammans med det starka lag som Malmömoderaterna utgör ge Malmö den nödvändiga nystart som vår älskade stad så länge har väntat på.”, skriver hon på Facebook.

Helena Nanne har fått flest röster i Moderaternas provval som nu är avslutat. Nanne fick 228 röster, vilket var 19 fler än tvåan på listan John Eklöf. Riksdagsledamoten och vice ordförande i Malmömoderaterna, Noria Manouchi, kom på tredje plats med 174 röster och Håkan Fäldt – som har tagit över Torbjörn Tegnhammars uppgifter i dagsläget – blev fyra. 67 Malmömoderater deltog i provvalet. 

Utifrån detta ska nu nomineringskommitten ta fram förslag på valsedel inför nomineringsstämman den 27 november. 

Men mycket talar för att Helena Nanne nu blir den som ersätter Torbjörn Tegnhammar som Malmömoderaternas ledande namn. Partiet har tidigare i ett pressmeddelande aviserat att partiets provval, där medlemmarna röstar om i vilken ordning kandidaterna ska stå på valsedeln, kommer bli vägledande för valet av ny ledare.

Hon skriver själv på Facebook: 

”Om nomineringskommittén och nomineringsstämman vill se mig som förstanamn i valrörelsen och oppositionsråd efter stämman står jag till Malmömoderaternas förfogande.

Jag kan inte föreställa mig något mer meningsfullt och hedrande än att tillsammans med det starka lag som Malmömoderaterna utgör ge Malmö den nödvändiga nystart som vår älskade stad så länge har väntat på.”

Tegnhammar avgick i augusti

Det var i slutet av augusti som Malmömoderaternas oppositionsråd Torbjörn Tegnhammar avgick efter han anklagats för opassande beteende. En kvinna anmälde också honom för sexuellt ofredande men anmälan lades ner.

Kvällsposten har sökt Helena Nanne som avböjer att kommentera mer av respekt för den interna processen. 

Se mer: Torbjörn Tegnhammar (M) avgår efter anklagelserna

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!