Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hon räddade Mimmi från hundtjuvarna

Caroline Hallström och djurvännen Agnetha Thörnberg, som räddade hunden Mimmi från att bli bortrövad, har nu blivit vänner på Facebook.

KARLSKRONA. När Agnetha Thörnberg fick syn på två män som försökte stjäla en kopplad dvärgspets tvekade hon inte en sekund, utan slängde sig ut ur bilen och räddade hunden.

– Hade det inte varit för Agnetha så hade jag förlorat Mimmi, säger ägaren Caroline Hallström.

Medan Caroline Hallström, 22, var inne och handlade på Willys på Pantarholmen i Karlskrona försökte två män att stjäla hennes hund Mimmi som stod kopplad utanför affären. Det var när Agnetha Thörnberg, 58, såg att männen stod och pekade på den lilla dvärgspetsen som hon reagerade.

– Plötsligt gick de fram och började knyta upp kopplet, berättar hon för BLT.

För Agneta var det självklart att agera snabbt. Hon slängde sig ut bilen och sprang fram till männen och frågade om det var deras hund. De svarade att de trodde att den var övergiven. Då fler människor anslöt sig till platsen blev de båda männen osäkra och sprang därifrån.

Matten Caroline, ovetandes om tumultet utanför affären, blev chockad då hon möttes av Agnetha och Mimmi utanför affären och fick veta vad som hänt.

– Jag är så glad att Agnetha ingrep. Hade det inte varit för henne hade jag förlorat Mimmi, säger Caroline till BLT och tillägger att Mimmi i fortsättningen kommer att få stanna hemma när hon ska gå och handla.

Caroline berättar vidare att hennes fyraårige tik är beroende av medicin och inte hade överlevt utan den.

– Hon räddade livet på lilla Mimmi, säger hon till BLT.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!