Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hon planerar comeback – efter ”gruppsex”-bilden

SD-toppen Mattias Karlsson kopplade in Avpixlat för att stötta förra M-politikern Emilie Pilthammar.
Emilie Pilthammar, före detta moderat.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
På inlägget som kommunalrådet Emelie Pilthammar, M, la ut ses hon böja sig ner och sukta efter en pilsnerflaska som moderaten Niklas Joelsson klämmer mellan benen. Bakom står nu sparkade SD-politikern Peter Thyrén.

Emilie Pilthammar lämnade Moderaterna efter den uppmärksammade ”gruppsexbilden”.

Nu planerar hon en politisk comeback – men i ett annat parti. 

– Det är klart att jag kommer att synas mer och mer i det partiet inför kommande val, säger hon till Blekinge läns tidning.

Tre politiker avgick efter att Emilie Pilthammar publicerade en, vad hon ansåg vara, en skämtsam bild på sociala medier. Bilden som anspelade på gruppsex möttes av en omfattande kritik och utöver ex-moderaten Pilthammar lämnade även Peter Thyrén, SD, och Niklas Joelsson, M, sina uppdrag.

I en intervju med BLT berättar nu Emilie Pilthammar att det ”inte var så smart” att publicera bilden. Samtidigt hintar hon om att hon någon gång kommer att avslöja vem fotografen är.

– Det vägrar jag avslöja. Men det lär komma fram, förr eller senare. För jag kommer inte ta med mig det i graven, säger hon till BLT.

Utesluter M-comeback

Moderaterna inledde efter uppståndelsen ett uteslutningsärende, men Emilie Pilthammar lämnade sitt uppdrag som kommunalråd för Moderaterna i Sölvesborg på eget bevåg. 

Nu planerar hon en politisk comeback. Men ryktena om att hon ska starta ett nytt parti – som uppkom efter en intervju med Blekinge-Posten – slår hon tillbaka. 

Emilie Pilthammar avslöjar för BLT att hon redan skrivit in sig hos ett parti. 

– Det lär så klart komma fram så småningom. Men först och främst behöver jag lugn och ro. Det har jag lovat min familj, säger hon. 

”Kommer synas mer”

Den förre moderaten vägrar avslöja vilket parti det rör sig om, eller om de finns representerade i Sölvesborg i dag. 

Emilie Pilthammar har vid tidigare tillfällen berättat om sin goda relation med kommunstyrelsens ordförande, Louise Erixon, SD, i Sölvesborg och Expressen avslöjade i somras att Pilthammar tidigare fått stöd av SD och Avpixlat när hon varit i blåsväder tidigare. 

”Att någon försvarar mig är ju dock snällt oavsett vem som gör det”, svarade hon då. 

Men för Blekinge läns tidning har hon tidigare uppgett att ”om jag kommer tillbaka till politiken vill SD nog inte ha mig”. 

När i tid Emilie Pilthammar annonserar i vilket parti hon i framtiden ska representera vill hon inte avslöja.

– Men det är klart att jag kommer att synas mer och mer i det partiet inför kommande val, säger hon till BLT.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!