Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hon hjälper Gudrun med skatten

HJÄLPER GUDRUN. Skattetjänstemannen Cecilia Jonsson i Simrishamn ska se till att allting blir rätt och riktigt i fortsättningen.
GLADSAX-SIMRISHAMN. Gudrun Schyman har lärt sin skatteläxa. Numera får hon hjälp med deklarationen av en tjänsteman på skattemyndigheten i Simrishamn. Samma myndighet som sågade Schymans deklaration för några år sedan.
- Det känns väldigt tryggt att gå till Cecilia, då vet jag att allt blir rätt med kvitton och annat, säger Gudrun Schyman till Kvällsposten.
TRYGG. Gudrun Schyman.
Schyman syftar på Cecilia Jonsson, skattetjänsteman i Simrishamn sedan 16 år. - En otroligt duktig tjej som kan det mesta. Och det hon händelsevis inte kan tar hon reda på snabbt och effektivt, säger Gudrun Schyman.

Rejält rörigt

Vi går tillbaka några år. Schyman hade just avslöjats med sitt skattefiffel och hon tvingades avgå som partiledare för vänstern. - Det var rejält rörigt med deklarationer som skulle göras om och nya som skulle upprättas. I det läget ringde jag till skattemyndigheten i Simrishamn för att få hjälp, berättar Schyman. - Hon hamnade hos mig. Och hit kommer hon numera varje år med kvitton och annat. Jag ger henne råd om vad som är avdragsgillt och vad som inte är det, säger Cecilia. - Hon är guld värd. Tidigare hade jag hjälp med min deklaration, men när jag så skulle fixa den själv märkte jag att det inte var så enkelt. - Jag är delägare i ett bolag och för en riksdagsman finns det gott om gråzoner, bland annat vad gäller resor och traktamenten.

Till för att hjälpa

Så numera tar den förra vänsterledaren med sin deklaration till Cecilia Jonsson och när de två gått igenom allt skriver Schyman under blanketten med Cecilias goda minne. - Jag är ju till för att hjälpa allmänheten. Vem som helst som är osäker inför sin deklaration kan ringa eller komma hit. Jag eller någon kollega hjälper till efter bästa förmåga, vi är ju till för att ge service, säger Cecilia.

"Lärde mig en del"

Gudrun Schyman skämtar till det: - De lärde sig nog en hel del när de granskade mig. Kompetens som de sedan haft nytta av och utvecklat. Nu har de anställt många nya medarbetare. Så vem sade att inte en politiker kan ordna jobb.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!