Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Hon hämtade mat med privatjet"

SPIESAR DYRA BURGARE. Arvtagerskan Janni Spies ligger i en bitter tvist med exmaken Christian Kjaer. Bland annat om hamburgerinköp.
Foto: Christer Wahlgren

NEW YORK. Arvtagerskan Janni Spies flög in hamburgare med det gemensamma privatflygplanet.

Det hävdar exmaken Christian Kjær i den infekterade rättegången om miljonerna.

- Om vi till exempel var i USA och hon ville ha hamburgare så kunde vi skicka någon till Fort Lauderdale och hämta hamburgare, säger Kjær enligt Ekstrabladet.

Rättegången i det uppmärksammade målet mellan miljonarvtagerskan Janni Spies och exmaken, advokaten och hovjägaren Christian Kjær, gick i går in på den andra dagen.

En av stridspunkterna i den infekterade tvisten, där Janni Spies kräver tillbaka 135 miljoner danska kronor och ytterligare ett par miljoner dollar, handlar om Christian Kjærs privatplan, Starship.

Skulle betala för underhållet

Kjaer stod för kostnaden av planet som han köpte av en finansman för flera år sedan och Janni Spies skulle därefter betala för underhållet, enligt avtalet skriver Ekstrabladet.

Men under rättegången hävdar nu Spies att hon bara skulle stå för delar av underhållet.

- Jag tyckte att det var rimligt att också jag skulle bidra till driften eftersom jag använde flyget. Men inte i den storleksordningen som jag kom att göra, säger hon till Ekstrabladet.

Levde lyxliv

Christian Kjaer är av en helt annan uppfattning.

- Janni var helt på det klara över att hon stod för kostnaderna av flyget, säger han till tidningen.

Han berättar också om hur det lyxiga privatplanet användes under kändisparets gemensamma glansdagar.

- Hon gillade tanken på att om vi var i USA till exempel och hon ville ha en hamburgare. Då kunde vi skicka någon till exempelvis Fort Lauderdale och hämta hamburgare. Jag gillar själv inte hamburgare, så det var jag likgiltig inför, säger Kjær enligt Ekstrabladet.

Jannie är god för omkring en miljard

Ärvde imperium efter resekung

Janni Spies gifte sig 1983 med den danska resekungen Simon Spies. När han avled året efter blev Janni ensam arvtagerska till imperiet.


Gifte sig med prinsens kompis

Senare gifte hon sig med prins Henriks jaktkompis Christian Kjær. Tillsammans förfogade de över stora summor pengar, hon god för omkring en miljard och han flera hundra miljoner.


Bröt upp och flyttade isär

För fyra år sedan gick kändisparet skilda vägar och Janni Spies flyttade från det 550 kvm stora huset på Norra Själland till ett fyrarums radhus i utkanten av Köpenhamn.


Bitter strid om 150 miljoner kronor

Nu har Jannie Spies dragit exmaken inför rätta och kräver tillbaka omkring 150 miljoner danska kronor. Hon menar att Christian Kjær under åren tillsammans systematiskt har plockat henne på pengar.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!