Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hon fick också böter för att ha kört 18 km/h

Margareta Ullmann fick också böter – för att ha kört 18 kilometer i timmen.
Foto: Toomas Laagus/Skånska Dagbladet

Margareta Ullmann i Hörby bötfälldes också när hon körde i 18 kilometer i timmen. Hon fick betala 2 000 kronor.

Händelsen inträffade i april förra året, men gör henne fortfarande arg.

- Det retar mig något otroligt. Jag kan ännu inte acceptera det, även om jag kan skratta åt det också, säger hon till Kvällsposten.

Margareta Ullmann tar bilen till Hörby mest när hon ska besöka banken på Nygatan. I april 2013 körde hon på Nygatans gångfartsområde och blev stoppad av polisen. Hon hade kört för fort - 18 kilometer i timmen. Rätt hastighet på ett gångfartsområde är cirka sju kilometer i timmen, något få känner till.

- Inte ens polisen visste när jag frågade senare om vilken hastighet som egentligen gäller i det här området i stan, berättar Margareta Ullmann.

Mannen klarade sig i rätten

Hon erkände direkt på plats. Men en annan Hörbybo som stoppats när han körde 21 kilometer i timmen på gångfartsområdet ville inte erkänna, utan ärendet gick vidare till Lunds tingsrätt.

Mannen vann, och klarade sig undan böter med motiveringen att alla infarter inte var markerade som gågata. Det var de inte heller när Margareta Ullmann kom körande.

- Men jag fick inga pengar tillbaka. Då hade jag fått gå till åklagare själv och driva ärendet. Men jag var så trött och arg på alltihop. Det var inte värt mina nerver att sitta inför rätta i Lund, konstaterar hon.

"Kan inte acceptera det"

Margareta Ullmann kan skratta åt händelsen i dag, men det retar henne samtidigt att hon behövde betala de där 2 000.

- Jag överlever ändå, men jag kan fortfarande inte acceptera det. Det är omöjligt att köra så sakta. Jag har provat, men då hackar min bil. Sju kilometer, det är ju löjligt!

Margareta menar att bötfällningarna i stan skrämmer bort kunder som behöver köra där för att komma till affärerna:

- Hörby kan få dåligt rykte.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!