Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hon fick inte lämna mat till EU-migranter

Stenbrogårdens camping. Foto: Google Maps

Annika Eliasson, 46, ville bara ge mat till EU-migranterna på Stenbrogårdens camping vid Helsingborg – men stoppades av vakter.

– Det var så bisarrt, säger hon.

Annika Eliasson hade samlat ihop stora mängder mat till EU-migranterna som bor på Stenbrogårdens camping. En del av maten kom från Svenska kyrkan.

Men när hon på valborgsmässoaftonen kom till campingen blev hon stoppad av vakter vid entrén.

– Jag fick inte gå in och lämna maten till EU-migranterna. Och en person jag hade kontakt med på campingen fick inte heller komma och hämta maten utanför entrén, säger Annika Eliasson.

Fick lämna campingen

Hon tvingades lämna platsen och ta maten med sig hem igen.

– Vakterna sa att de hade sina direktiv och att de hade pratat med sin chef. Det var så bisarrt men jag ville inte orsaka problem för EU-migranterna så jag åkte från campingen, säger Annika Eliasson.

Det är Helsingborgs stad som sett till att EU-migranterna fått tillfällig plats på campingen efter att deras tidigare tältläger eldhärjats. Campingen bevakas av vakter som ska se efter säkerheten.

"Måste titta på detta"

– Vi har varit restriktiva med vilka som får komma in på campingen. Men det finns inga som helst restriktioner att komma ut och hämta saker utanför, säger Mattias Hennius, pressansvarig vid Helsingborgs stad, till Helsingborgs Dagblad, och fortsätter:

– Arbetsledaren på vaktbolaget säger att någon kom dit med soppa på valborgsmässoafton. Vakten förklarade för besökaren att ingen var i lägret just då och att det var bättre att återkomma senare. Vi måste titta på detta. På måndag ska vi ha ett möte med vakterna.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!