Madeleine Forsberg, 21, bor i en stuga på 8,8 kvadratmeter. Foto: Ludvig Thunman
Madeleine Forsberg, 21, bor i en stuga på 8,8 kvadratmeter. Foto: Ludvig Thunman

Hon bor i Sveriges minsta studentlya

Publicerad

Här flyttar Madeleine Forsberg, 21, in i Sveriges minsta studentbostad.

Den minimala lyan ligger i Lund.

- Det kommer bli en inflyttningsfest när det blir lite varmare. Då får vi se hur många man lyckas tränga in, säger hon.

Kvällsposten har tidigare berättat om den lilla stugan på 8,8 kvadratmeter, som kommit till i ett försök att pressa ned hyreskostnaden för studenter.

Madeleine Forsberg blev den som vann tävlingen om att få flytta in. Härom dagen fick hon nycklarna till sin nya bostad och flyttkartongerna packas äntligen upp.

Svårt med förvaring

Tidigare bodde hon i ett kollektiv på Norra Fäladen som ligger en bit bort. Hon har fått positiva reaktioner från sina vänner om flytten till det minimala boendet men det finns ett par svårigheter med att flytta in i ett så litet hem.

- Det är alltid svårt att klura ut vart all förvaring ska ta vägen. Som tur är har jag har ett förråd jag kan lägga en del saker i, säger hon.

Hög hyra

Hyran är cirka 2 500 kronor i månaden, en relativt hög kostnad per kvadratmeter säger hon.

- Jag ska nog bo här i ett och ett halvt år till. Sen tar jag en utbytestermin, men jag vet inte riktigt var.

Det förhandlas just nu om fler bostäder som ska ligga i området. Madeleine tycker också att de är bra att det byggs fler studentbostäder med den här lösningen.

- Det är bra att man tar tag i problemet med bostadsfrågan. För en del funkar den här lösningen bra, säger hon.

Börjar blogga

Som en del i uppgörelsen med studentbostadsföretaget kommer Madeleine Forsberg nu att blogga om hur det är att bo så litet. Hon bloggar redan sen tidigare, men efter all uppmärksamhet om studentbostaden blir det en del ändringar i innehållet framöver.

- Innan skrev jag kanske lite mer om mitt privatliv. Efter jag fick reda på att jag skulle flytta in här ökade antalet besökare med säkert 100 procent. Nu kommer bloggen handla mer om mitt nya boende och lite mindre om mitt privatliv, säger hon.

 

Noah Ternblad

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag