Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hon anmälde våldtäkt – men blev själv åtalad

Den 18-åriga kvinnan anmälan om våldtäkt tog plötsligt en annan vändning.

I förhör berättade 18-åringen att hon hade haft oralsex med en 13-årig pojke.

Nu döms hon till skyddstillsyn för sexuellt utnyttjande av barn.

I somras anmälde kvinnan att hon hade utsatts för våldtäkt och polisen inledde en omfattning utredning av händelsen. Senare tog 18-åringen tillbaka uppgifterna om övergreppet, men berättade i förhör att hon hade haft oralsex med en 13-årig pojke, skriver Smålandsposten.

Uppgifterna utreddes och kvinnan åtalades för våldtäkt mot barn, eftersom det fanns anledning att tro att 18-åringen var medveten om pojkens låga ålder.

Döms till skyddstillsyn

Men Växjö tingsrätt valde i stället att döma 18-åringen för sexuellt utnyttjande av barn. Med hänvisning till tidigare rättsfall beslutade domstolen att kvinnan inte skulle dömas för våldtäkt mot barn eftersom pojken hade sex med henne frivilligt. Påföljden blir skyddstillsyn i kombination med behandling mot missbruk.

Den 13-årige pojken krävde 115 000 kronor i skadestånd, men blir helt utan eftersom domstolen inte anser att han utsatts för en så allvarlig kränkning att skadestånd är motiverat.

Kvinnan är tidigare ostraffad.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!