Höll sin psyksjuka hustru inspärrad

MALMÖ. En psykiskt sjuk kvinna har hållits inspärrad av sin make i stället för att få vård. Han använde kedjor med två lås som virades runt hennes ben. Sedan lät han henne ligga i en garderob. 

Mannen misstänks också för att ha försökt strypa henne. 

Mannens 31-åriga hustru har i flera år lidit av en psykisk sjukdom och fått vård på psykiatrisk klinik i Malmö. Hennes make är medveten om hustruns sjukdom. Men i stället för att ta henne till läkare när hon får anfall, har han hållit henne inspärrad i en liten garderob.

Använde gardinsnöre

 Tidigare har han använt ett gardinsnöre för att binda henne men övergick i slutet av augusti till kedjor.

 Då fick kvinnan enligt honom ett nytt anfall. Mannen påstår att kvinnan anföll honom.

 Han hävdar att hustrun och han ingått ett avtal. Det går ut på att han ska binda henne när hon får anfall. Men så skaffade han kedjor och lås på Biltema. Han låste kedjorna som han virade runt hennes ben och gick sedan ut för att handla mat.

 Det är hans version. Hustrun, polisutredare och kammaråklagare Klas Norelius har en annan uppfattning. Hustrun lider visserligen av en psykisk sjukdom. Men det hon, dottern och ett vittne upplevt är något helt annat än enbart fastlåsning och frihetsberövande.

 Maken åtalades i går för att ha slagit, skallat och sparkat sin hustru. Han anklagas också för att ha försökt strypa henne och för att ha stått med fötterna på hennes hals och hotat döda henne.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!