Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Höggravid kvinna födde barn i polisbil

Polisens patrullering slutade med att en kvinna födde barn i radiobilen. Allt gick bra, hälsar vakthavande befäl vid polisen i Köpenhamn. Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: Joachim Wall
Hit var paret på väg, men barnet hade så bråttom att de fick stanna mitt i Köpenhamn. Tack och lov dök en polis upp och paret kunde föda i polisbilen. Foto: Lasse Svensson

Poliserna patrullerade som vanligt Köpenhamns gator i helgen när ett par plötsligt hoppade fram och stoppade dem.

Det visade sig att kvinnan var höggravid och behövde skjuts till sjukhuset – men innan de hann så långt födde hon med patrullens hjälp i bilen.

– Allt gick bra, twittrar polisen i Köpenhamn.

Rutinpatrulleringen genom Köpenhamn tog en högst oväntad vändning för en polispatrull när de under natten mot söndag upptäckte ett par som stod vid en stillastående bil.

Det visade sig snabbt att paret, som väntade barn, var på väg till Rigshospitalet eftersom värkarna hade satt i gång. Men barnet hade brått till världen och paret insåg att de aldrig skulle hinna och stannade i stället för att be någon om hjälp.

Poliserna som stannade erbjöd sig förstås att skjutsa paret till förlossningen.

Men barnet hann inte vänta längre.

– Det var synnerligen bråttom och kvinnan födde faktiskt i bilen med de två poliserna till hjälp, säger Kristian Aaskov, vakthavande befäl vid polisen i Köpenhamn till Ekstrabladet.

Det är inte känt om det är en pojke eller flicka men vakthavande befäl beskriver det lilla nytillskottet som "friskt och välskapt" utifrån patrullens händelserapport.

 

 

 

Efter den dramatiska födseln i polisbilen kördes den nyblivna lilla familjen till Rigshospitalet där mamman och barnet lades in för vidare kontroll.

Och för poliserna i radiobilen började söndagsskiftet med en liten paus från den rutinmässiga vardagen med jakt på skurkar och banditer.

– De kör upp till sjukhuset för att hälsa på. Man vill ju gärna försäkra sig om att allt är det som det ska och att alla mår bra. Det är ju trots allt inte varje dag som sådant här sker, säger Kim Aaaskov till Ekstrabladet.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!