Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Högerextrem hemsida bjuder på resa till Malmö

Konversationen på Twitter.
Erbjudandet kommer i kölvattnet efter Donald Trumps tal i förra veckan som bland annat tog upp läget i Sverige. Foto: POLARIS/IBL

En Londonbaserad redaktör för en högerextrem hemsida lovar att betala en resa till Malmö för alla journalister som hävdar att Sverige är säkert.

Utspelet har fått stor spridning på Twitter – och initiativet välkomnas av kommunalrådet Nils Karlsson (MP) i Malmö.

Paul Joseph Watson, redaktör för en sajt som av BBC News beskrivs som konspiratorisk och högerextrem, har tidigare spridit ett flertal rena lögner om Sverige. För sina drygt 500 000 Twitterföljare beskriver han Malmös förorter som tungt kriminellt belastade på grund av flyktingar – och lovar att betala såväl resa dit som uppehälle för journalisterna som vill åka.

Inlägget har delats nästan 6 000 gånger och fått nära 3 000 svar, bland annat av Nils Karlsson.

"Jag träffar gärna alla journalister du skickar hit", twittrar kommunalrådet glatt.

Donald Trumps tal

Watsons uttalande kom efter att Sverige slängts in i strålkastarljuset under Donalds Trumps tal förra veckan, där den amerikanske presidenten hävdade att något allvarligt skett i Sverige, vilket inte var fallet.

Flera hundra journalister har nu tackat ja till Watsons erbjudande. En amerikansk journalist med namn Tim Pool ska ha sållats ut och fått ett bidrag på motsvarande 18 000 kronor. På Twitter svarar Pool att han kommer att besöka Sverige inom en snar framtid.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!