Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hög smäll skrämde flygpassagerare

En otäck smäll skrämde passagerarna på ett plan från Bromma till Sturup på fredagskvällen, skriver Sydsvenskan.

Efter landning såg de att en bit av flygplansplåten vid vingen hade vikt sig på fel håll. Planet togs ur trafik för att kontrolleras.

Flygplanet från bolaget Bra lämnade Bromma på eftermiddagen för att landa på Malmö Airport i Sturup klockan 17.30.

Lotta Nyrén var en av passagerarna som hörde en hög smäll under flighten. Personalen meddelade i högtalaren att planet eventuellt kunde ha krockat med en fågel.

– Vi var många som blev lite oroliga, säger Lotta Nyrén till Sydsvenskan.

– Jag och han som jag satt bredvid tittade på varandra skräckslaget.

Såg felet efter landning

När passagerarna gick av på Malmö Airport såg de att en bit av flygplansplåten hade lossnat och vikts upp, just där vingen mötte flygplanskroppen.

– När man landar i Malmö så ser man att en del av plåten har vikt sig. Om det beror på att man kört på något eller om det är något annat, det vet vi inte. Flygplanet är taget ur trafik för att kontrolleras, säger Jim Hofverberg vid Bra flygs presstjänst till Sydsvenskan.

Enligt bolagets tekniker ska det inträffade inte ha utgjort någon fara. Men planet har alltså tagits ur trafik för att kontrolleras.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!