Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hittade spelvinst på halv miljon – åtalas

Den 35-åriga kvinnan och hennes mamma åtalas efter sin tips-kupp. De hittade någon annans kuponger på gatan och tog ut vinsten själva. Foto: Polisen
Tipskupongerna tillhörde egentligen en storspelare från Stockholm som tappat dem. Han kunde senare bevisa att vinsten tillhörde honom. Foto: Polisen

Den 35-åriga kvinnan trodde att hon kammat hem en halv miljon efter att ha hittat några tipskuponger på gatan i Malmö.

Men nu åtalas hon och hennes mamma för att de tog ut vinsten på kupongerna som inte var deras.

Kvinnan kom över kupongerna när hon hittade ett kuvert, när hon insåg att det var vinstkuponger bestämde hon sig för att ta ut pengarna.

– Jag visste inte att jag gjorde fel, svarade den åtalade 35-åringen i polisförhör.

– Jag tänkte att vi hade rätt att ta till vara på kupongerna, sa hennes mamma i förhören.

Kupongerna hörde till en storspelare i Stockholm. Han hade bott i Malmö och brukade spela i stort när han var på besök i barndomsstaden. Han upptäckte själv att vinstkupongerna och pengarna var borta.

Han hade till att börja med låst in kupongerna i kassaskåpet i en spelbutik i Malmö. När han fått spelresultatet åkte han till Malmö och träffade butiksägaren på Stortorget och fick kupongerna i ett kuvert. Sedan slarvade han bort dem.

– När jag upptäckte att jag tappat kupongerna ringde jag svenska spel för att be dem spärra kupongerna, berättade mannen i polisförhöret.

Hämtade ut storvinst

Men kupongerna spärrades inte, kvinnorna hämtade ut vinsterna, en storvinst på 490 962 kronor och två mindre. Stockholmaren som var den rättmätige ägaren kunde med hjälp av kopior och ägaren i spelbutiken bevisa att det var han som tippat och vunnit.

Polisen och Svenska spel hjälptes åt att lista ut var och när vinsterna hämtades ut. När storvinsten hämtades ut på Nordea hade banken begärt ID och antecknat körkortsnummer. Det finns dessutom övervakningskameror i banken

– Jag hittade ett kuvert med spelkuponger på Stortorget i Malmö, säger den yngre kvinnan i polisförhöret.

Hon ringde Svenska spel, fick reda på hur stor vinsten var.

– Jag kände att jag hade två val. Antingen riva vinstkupongerna och göra mig av med dem eller lösa in dem.

– Nu i efterhand förstår jag att det var fel.

Åklagaren har valt att åtala de två kvinnorna för behörighetsmissbruk. Alla pengarna har säkrats på den ena kvinnans bankkonto.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!