Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hittade pengar i bok – har nu funnit ägaren

Mads Henning Pedersen hittade ett kuvert fyllt med pengar i en begagnad bok. Efter två månader lyckades han hitta den rätta ägaren. "Nu är gåvan i rätta händer och jag har fått en ny vän på Facebook", säger han till Ekstrabladet.Foto: Facebook

Vad skulle du göra om du hittade ett kuvert fyllt med pengar i en begagnad bok?

För Mads Henning Pedersen var det inget snack – pengarna skulle tillbaka till ägaren.

Efter två månader har han äntligen hittat rätt, skriver Ekstra bladet.

Mads Henning Pedersen köpte för några månader sedan Khaled Hosseinis bok "Og bjergene gav genlyd" begagnad i en bokhandel. Men han fick ta del av ett helt annat äventyr än det Hosseinis författat ihop. I boken låg nämligen ett kuvert fyllt med pengar.

Det var tydligt att kuvertet var en gammal gåva som kommit bort och för Mads fanns bara ett alternativ.

Utan att avslöja summan skrev han ett Facebook-inlägg där han sökte efter någon som kunde hjälpa honom att finna ägaren.

Inlägget blev en stor succé och mängder av människor har engagerat sig i Mads jakt. Men det krävdes mer än så för att hitta rätt.

Hittade en dödsannons - då lossnade det

Mads började i ställe att söka på internet på olika kombinationer av de två namnen som stod på kuvertet.

– När jag sökte på ett av de två namnen hittade jag inget. Men efter att jag kombinerat de båda fick jag en träff. Tyvärr var det från två föräldrars dödsannons till deras bortgångna dotter. Men dotterns namn gav sex träffar, förklarar Mads för Ekstra bladet.

Därefter lossnade det och Mads kom till slut i kontakt med en något förvånad man som kunde ge honom en av avsändarnas fulla namn.

– Det visade sig vara en mycket trevlig herre i 90-årsåldern. Men han visste inget om boken, fast han kände till en annan detalj - summan i kuvertet som Mads hållit hemlig. Han var väldigt överraskad och berättade att pengarna hade var till hans svärdotter och skulle gå till en huvudkudde, som hon önskat sig.

Boken och kuvertet – hörde inte ihop

Det visade sig att boken och kuvertet alltså inte var en och samma gåva. Men Mads fick även chansen att prata med svärdottern och då klarnade historien.

Hon förklarade att hon hade köpt kudden, men undrat över vad pengarna tog vägen.

Och boken? Det var en annan gåva, men tyvärr hade kvinnan redan romanen och gjorde därför ett byte i bokhandeln.

Efter två månaders hårt arbete kan nu Mads njuta av sin bok med gott samvete.

– Nu är gåvan i rätta händer och jag har fått en ny vän på Facebook, säger en nöjd Mads till tidningen.