Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hittade HA-medlems arm vid strandkanten

Foto: Bobbo Lauhage

En avskuren, tatuerad arm har flutit i land vid Rhens strand i tyska staden Duisburg.

Offret har identifierats och armen visar sig tillhöra en försvunnen medlem i Hells Angels, skriver Ekstrabladet.

Polisen tror att det handlar om hämnd mot en 32-årig man som ville gå över till konkurrerande mc-gänget Bandidos.

Det var en fritidsfiskare som gjorde det makabra fyndet vid Duisburg i nordvästra Tyskland. Den avskurna armen som hade flutit upp på Rhens strand hade en tatuering med orden AFFA, vilket avslöjade att offret var medlem i kriminella mc-gänget Hells Angels. AFFA betyder "Angel forever, forever Angel", en tatuering som ska vara ett vanligt motiv bland Hells Angels-medlemmar, skriver Ekstrabladet.

Fullvärdig medlem

Enligt tidningen visade också mannens fingeravtryck att det handlar om en fullvärdig medlem i HA som varit försvunnen sedan mitten av januari, den 32-årige Kai M från Oberhausen som ligger alldeles i närheten av Duisburg.

Teorin: Intern uppgörelse

Efter en rättsmedicinsk undersökning av armen slogs det fast att den skurits av med en skarp kniv efter offrets död. Polisen har letat med helikopter och hundar efter fler likdelar men har inte lyckats hitta något annat än den tatuerade armen

Polisen arbetar efter teorin att mannen blev dödad av en annan HA-medlem och att det handlat om en intern uppgörelse i mc-klubben. Mordet ses som en hämndaktion eftersom Kai M. skulle lämna HA och gå över till konkurrerande Bandidos, skriver Ekstrabladet. Den avskurna armen sågs som en varning till andra och skulle visa vad som händer om man förråder Hells Angels.

"Vi har bara en arm"

Det är ännu oklart hur mannen blev mördad. Det är heller inte känt när 32-åringen försvann.

- Vi har bara en arm. Och det är vad vi arbetar utifrån, säger Ramond van der Maart polisen i Duisburg till Ekstrabladet.

Tre andra också försvunna

Enligt den tyska tidningen Bild är även tre andra HA-medlemmar från samma miljö som Kai M försvunna. Bild skriver att Kai M drev en bordell i Oberhausen.

- Vi kan inte säga något om det. En del av informationen i Bild är inte korrekt, men mer kan vi inte säga nu, säger Ramond van der Maart till Ekstrabladet.