Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Historisk tipsvinst - vann 20,3 miljoner

Här lämnades rekordraden in. På Hemköp i Malmö lämnade en okänd person in ett 64-raderssystem - och blev 20,3 miljoner kronor rikare.
Foto: Tomas Leprince

MALMÖ. En historisk miljonvinnare i Malmö kan tacka fotbollsspelaren Frank Lampard för sin lyckliga stjärna. 

Tack vare hans mål mot Spanien i början av andra halvlek kammar en ensam vinnare hem rekordvinsten på nästan 20,3 miljoner kronor. 

- Det är den största tipsvinsten någonsin i norra Europa, säger Pierre Jonsson på Svenska Spel.

Tjugo miljoner tvåhundra nittiofemtusen fyrahundranittio kronor - smaka på den kombinationen utskrivet i hela sin härlighet.

 Det är vad ett system på 64 rader på stryktipset inlämnat på Hemköp vid Triangeln i Malmö är värt.

 - Det är självklart den absolut största tipsvinsten någonsin sedan stryktipset introducerades på 30-talet, säger spel- och vinnarambassadören Pierre Jonsson.

Tipset: Ingen ovan tippare

 Rekordvinnaren och den nye mångmiljonären är än så länge okänd. Den som lämnade in systemet spelade inte via spelkort och sent på lördagskvällen hade ännu ingen överlycklig vinnare hört av sig till Svenska Spel.

 - Därför vet vi inte om det är en vinnare eller flera som spelat tillsammans. Men eftersom det är ett system som spelaren själv har satt ihop kan vi utgå från att det inte är någon ovan tippare, säger Pierre Jonsson.

 Men det hängde på ett hår. Om inte Frank Lampard gjort mål för England och matchen slutat oavgjort eller med vinst för Spanien så hade det blivit två spelare med 13 rätt. Och de hade bara fått dela på sju miljoner kronor.

 – Men eftersom det var en ensam vinnare är systemet värt 20 miljoner kronor, säger Pierre Jonsson.

 Ett 64-raders system på stryktipset är en klassiker. Den består av sju säkra matcher och sex halvgarderingar - en spelkombination som många vana tippare väljer.

FAKTA

TIDIGARE STORVINSTER I SÖDRA SVERIGE
2010:
Ett spel som lämnades in på Pressbyrån i Eslöv gav 10 miljoner kronor. Spelaren hade tipsat endast 8 kronor
2009: En 75-årig man i Malmö som tippat sedan 1971 tog hem det som då var tidernas rekordvinst - 10 miljoner kronor. Mannen satt hemma och följde dramatiken i Tipslördag med sin kupong. För pengarna blev det bland annat en fotbollsresa till England med frun.
2008: Gick den då största vinsten på 7 miljoner kronor till en man i Täby. Vinsten hämtades ut i Visby.
– Jag och familjen är fortfarande i chocktillstånd. Vi var på banken först och ordnade allt, sade vinnaren som ville vara anonym till Svenska Spel.
2004: Familjen Larsson från Jönköping vann drygt 5 miljoner. Efter vinsten gick de ut och firade med champagne
– Jag kunde inte få ner en matbit, det var så overkligt att vi vunnit så mycket pengar, sade mamman i familjen till Svenska spel.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!