Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Henrik Dorsin får årets Edvardpris

Henrik Dorsin tilldelas Kvällspostens Edvardpris som Sveriges bästa underhållare.
Foto: MICHAELA HASANOVIC
Det var en glad och rörd Henrik Dorsin som tog emot priset på Oscarsteatern i Stockholm.
Foto: MICHAELA HASANOVIC
Henrik Dorsin gör åtta olika roller i uppsättningen på Oscarsteatern.
Foto: MICHAELA HASANOVIC
Publiken på Oscars gav Henrik Dorsin stående ovationer och sjöng med när pristagaren stämde upp med sången Kalle på Spången.
Foto: MICHAELA HASANOVIC
Edvardpriset delades ut till Henrik Dorsin av Kvällspostens chefredaktör Katrin Säfström och redaktionschef Christer El-Mochantaf.
Foto: MICHAELA HASANOVIC

Kvällspostens anrika Edvardpris har tilldelats komikern, skådespelaren och revymakaren Henrik Dorsin.

Dorsin tog emot priset - som förra årets främsta underhållare - på en fullsatt Oscarsteater i Stockholm på söndagskvällen. 

Där fick han stående ovationer och firade med att sjunga Kalle på Spången med hela publiken. 

LÄS MER: Lång intervju med årets Edvard


2017 års pristagare av Edvardpriset är Henrik Dorsin, 40. Kvällspostens nöjespris har delats ut sedan 1979 och delas årligen ut till det gångna årets främsta svenska underhållare. 2016 var det Jill Johnson som fick ta emot priset i en fullsatt hockeyarena i hemstaden Ängelholm. 

På söndagskvällen var det Henrik Dorsins tur, och det var en märkbart rörd Dorsin som tog emot priset på Oscarsteatern. 

- Vilken ära det är att få Edvardpriset, sa Henrik Dorsin under kvällen.

Henrik Dorsin är just nu aktuell med sin teater "Gentlemannen" just på Oscarsteatern, men det senaste året har han hyllats för sin medverkan i bland annat Grotesco och Solsidan. Dorsin har i flera år nu underhållit svenska folket med sina många talanger. 

Kvällspostens läsare väljer Årets Edvard

Edvardpriset röstas fram av Kvällspostens läsare och i år var det ingen tvekan om vem av de nominerade som hade flest röster. 

– Jag är väldigt glad och stolt, säger Henrik Dorsin.

Edvardpriset har delats ut sedan 1979 och instiftades till minne av skådespelaren och underhållaren Edvard Persson. Priset består av en bronsstatyett av just Edvard, skapad av den kände Malmöskulptören Thure Thörn. Bland tidigare pristagare finns Nils Poppe, Hasse Alfredson, Eva Rydberg, Povel Ramel, Robert Gustafsson, Lena Philipson med flera. 

- Det är väldigt kul att priset engagerar så många av våra läsare, och i år var läsarna och Kvällspostens jury överens. Henrik Dorsin verkar i prisets anda och förtjänar att sälla sig till skaran av tidigare Edvardpristagare, säger Christer El-Mochantaf, redaktionschef på Kvällsposten

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!