Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hemlösa tiggare i syd kan få bo i friggebodar

I Hässleholm vill de sätta upp friggebodar, liknande den på bilden, som hemlösa tiggare ska bo i.Foto: Maria Ekman

Hässleholms kommun ska sätta upp friggebodar som hemlösa tiggare kan bo i.

Samtidigt river man de tillfälliga skjulen som EU-migranterna slagit upp, skriver lokaltidningen.se.

I Malmö har tältlägret i Pildammsparken blivit en het potatis. Kommunen vill få EU-migranterna som bor där att frivilligt flytta därifrån. Oklart vart.

Även Hässleholm har drabbats av lägerpanik. Krismötena har avlöst varandra sedan EU-migranterna, ett 20-tal personer, flyttat sitt läger till kommunal mark nära en genomfartsväg i centrala Hässleholm.

Skjulen ska rivas men för att människorna som bor där ska få tak över huvudet föreslår kommunen att man bygger nya friggebodar av enklare slag på en annan plats. Det är på en industrifastighet på Bokeberg Norr, skriver lokaltidningen.se.

Här ska de boende också få tillgång till toaletter, värme och vatten.

"Kommunen har dessutom ett ansvar för de personer som vistas inom kommunens gränser, och det nuvarande boendet innebär en stor säkerhetsrisk", skriver kommunens kommunikationschef Hanna Gardell i ett pressmeddelande, uppger lokaltidningen.se.

Förslaget ska behandlas av kommunstyrelsens arbetsutskott under onsdagen. Om det godkänns ska friggebodarna vara på plats senast i slutet av mars.

Hur mycket förslaget kostar är oklart. EU-migranterna i Hässleholm har tidigare erbjudits pengar till hemresa men de har tackat nej eftersom de anser att de trots allt har det bättre som tiggare i Sverige.