Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hemlig nattvandrare skrämde sovande par

Foto: ALEX LJUNGDAHL
Foto: PER WISSING (Arkiv)

Mannen smög in i folks bostäder och chockade husägarna genom att ställa sig vid sängkanten mitt i natten.

Nu har den misstänkte gärningsmannen identifierats av polisen. Men mannen har inte gripits eftersom brotten inte anses tillräckligt grova. 

Den mörkklädde mannen hade uppdragen huva och joggingbyxor när han bröt sig in i bostäderna. Hur det gick till vet fortfarande ingen.

Natten till den 23 augusti fick tre Sölvesborgsfamiljer en skräckupplevelse när de mitt i natten väcktes av att en okänd person stod vid sängkanten i sovrummet, vilket Sydöstran var först med att berätta.

I ett fall ska mannen ha klappat en sovande kvinna på kinden.

I en månad har polisen försökt identifiera vem den skyldige varit. Nu tror man sig ha funnit den rätte.

Kamera avslöjade

Polisen ska ha kommit den misstänkte på spåren efter att hans ansikte registrerats av en övervakningskamera som suttit uppmonterad i ett av hemmen.

Med hjälp av filmbilderna lyckades polisen få fram en identitet på förövaren.

Han ska enligt misstankarna vara samma person som i december i fjol i Mjällby bröt sig in hos ett äldre par och lade sig för att sova jämte mannen i huset.

När hustrun steg in i mannens sovrum och tände lampan såg hon en främmande man som låg bredvid maken i sängen. I handen höll han en kniv som hustrun uppskattade till 20-30 centimeter lång, skriver Sydöstran.

Sprang genom huset 

Ögonblicket senare sprang inkräktaren genom huset och ut genom altandörren. Kort därefter hörde paret en rivstart och såg hur mannen försvann i deras bil. 

Mannen kunde gripas av polisen en kort stund senare. Bilen hittades bara någon kiloeter från platsen nedkörd i ett dike.

I de nu aktuella fallen har den misstänkte ännu inte gripits av polisen – brotten anses inte tillräckligt grova för det.

– Åklagaren ansåg inte att det fanns några skäl att anhålla mannen, så vi har inte pratat med honom. Han kommer att kallas till förhör i sinom tid, säger kriminalinspektör Bengt Jeppsson till BLT.

Ärendena har rubricerats som hemfridsbrott och ofredande. Eftersom inget försvunnit från bostäderna har misstanken om grov stöld fallit bort i sammanhanget.

Skrämde villaägarna

Polisen vet fortfarande inte hur mannen lyckades ta sig in i bostäderna. Enligt misstankarna har hans agerande enbart varit för att skrämma de sovande villaägarna.

När mannen ska kallas till förhör är inte bestämt.  Ärendet anses inte prioriterat av polisen.

FLER NYHETER I KVÄLLSPOSTEN

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!