Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hemliga sexmöten vid soptippen utlöser ilska

Anders Sund, gruppchef vid polisen i Värnamo, bekräftar att polisen fått information från Gislaveds kommun om påstådda sexmöten vid soptippen i Mossarp. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: POLISEN / POLISEN

Hemliga sexmöten och människor som bajsar i skogskanten.

Nedskräpningen vid skogsområdet i utkanten av Gislaved har spårat ur och nu kräver medborgare att kommunen styr upp situationen.

Klagomålen framfördes till Gislaveds kommun i början av året. I klagomålen ges synpunkter på hur det ser ut i området från Spångatan och mot soptippen i Mossarp i Gislaved.

– Det handlar om krossat glas, folk som kissar och bajsar, ungdomar som kör rally och lastbilar som stannar och slänger ut skräp, säger Ulrika Frimodig Lust, stadsträdgårdsmästare i kommunen.

Sexmöten nära bostäder i Gislaved

Medborgaren påpekar också att det förekommer sexmöten i området, vilket Värnamo Nyheter har rapporterat.

Kommunens säkerhetschef, Bo Hansson, har informerats om situationen och de påstådda sexmötena i skogsområdet i Gislaved.

– Att folk uträttar sina behov på allmän plats är avskyvärt. Den andra biten, att det enligt uppgift förekommer sexmöten, är förstås inte bra men något som i första hand polisen får hantera, säger han.

Bo Hansson, säkerhetschef vid Gislaveds kommun, har skickat information om de påstådda sexmötena vidare till polisen. Foto: Privat

 

LÄS MER: Sexhuset i Mellby

 

Området där sexmötena och nedskräpningen har ägt rum ligger i anslutning till en vändzon nära soptippen. I närheten finns även ett ridhus och området gränsar till ett bostadsområde.

Många människor är ofta ute och rör sig i trakterna.

En medborgare som har hört av sig till kommunen vill se ett stopp för de oönskade aktiviteterna där och föreslår bland annat att kommunen sätter upp en bom för att hindra lastbilar och buskörare.

Polisen om uppgifterna om sexmöten i Gislaved

Ulrika Frimodig Lust konstaterar att nedskräpning och chaufförer som uträttar sina behov på allmän plats inte är ett isolerat och lokalt problem.

Hon konstaterar också att bommar eller papperskorgar inte automatiskt sätts upp på platser där liknande saker sker.

Men kommunen har reagerat på klagomålen och skickat ut en städpatrull som har röjt upp i området.

– Och säkerhetschefen har informerat polisen om uppgifterna om sexmöten. Det är inget vi kan hantera, säger hon.

Anders Sund, gruppchef vid polisen, bekräftar i Värnamo Nyheter att det finns uppgifter om sexmöten i Gislaved och att man kommer att titta på det.

Att det ska ha förekommit sådana möten där tidigare är inget polisen känt till.

Däremot bekräftar Anders Sund att polisen vid tidigare tillfällen ingripit mot buskörning i området.