Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Unika fritidshus för alla plånböcker

Ett unikt hus med speciella lösningar och egenskaper. Här finns, enligt mäklaren, både hänförande utsikt och minimal insyn. Och avståndet till stranden är kort. Boarea på 207 kvadratmeter och nio rum.
Pris: 9 850 000 kronor

Foto: BJURFORS
Sällskapsyta med mycket ljusinsläpp på klassisk mark i Båstad. Foto: BJURFORS

Arkitektritad sexrummare i sten på Forellvägen i Yngsjö. Två huskroppar som binds samman med gång och innergård emellan. Byggt 2009, 140 kvadratmeter boyta och över 2000 kvadratmeter tomt där pool ingår.
Pris: 5 900 000 kronor.

Foto: MÅRTENSSON MÄKLARE AB
Skånelängan med vasstak på Tittutbacken 1. Mäklaren lyfter bland annat de synliga bjälkarna, de vitpigmenterade trägolvet och gjutjärnskaminen. Uteplats med utsikt över Hanöbukten. 7 rum, boarea 1666 kvadrat. Pris: 2 900 000 kronor. Foto: SVENSK FASTIGHETSFÖRMEDLING

En äldre sommarstuga på 19 kvadrat och en isolerad friggebod på 12 kvadrat. Tomt på 1 200 kvadrat och både hav och golfbanan ligger på promenadavstånd.
Pris: 1 620 000 kronor.

Foto: JAKOBSSONS BJÄREMÄKLAREN

Stuga på Snäppan vid östra Stranden i Halmstad. På 17 kvadratmeter finns två rum och kök (sovloft) och en överbyggd altan utanför. Stugan ingår i en förening och tomten arrenderas av kommunen.
Pris: 775 000 kronor.

Foto: LÄNSFÖRSÄKRINGAR FASTIGHETSFÖRMEDLING

Sjöbodar på Brändaskärsvägen i Torshamn på 18,4 kvadrat. Sängplatser både nere och på loftet. Uteplats och brygga framför. Dusch, WC och tvättmöjligheter i intilliggande servicehus.
Pris: 595 000 kronor.

Foto: Pernilla Larsson Diakrit
Sovplats för sailors i sjöboden. Fantastiskt gädd och laxfiske i omgivningarna, enligt mäklaren. Foto: Pernilla Larsson Diakrit

Fritidshus i Örkelljunga kommun på Solskensvägen 23. Inglasat uterum och terrass och vedkamin. Boendeytan är på 61 kvadratmeter och tomten på runt 1 500. Poolanläggning finns i närheten.
Pris: 300 000 kronor.

Foto: SVENSK FASTIGHETSFÖRMEDLING
1 / 9

Från "exklusivt med havsutsikt" till "lugnt läge i skogen".

I det aktuella utbudet av fritidshus finns det något för de flesta smaker och plånböcker oavsett om du är golfare eller skogsmulle.

Fritidshus är, och har alltid varit, ett relativt begrepp. När handelsmannen åkte till sommarnöjet var det en villa han åkte till. Knegaren kunde, när han eller hon nu fick semester, slå upp ett tält i någon dunge och i modernare tid köpa ett eget fritidshus.

Sverige har dock alltid legat i så kallad framkant när det gäller vistelse och tillgång till fritidshus. Enligt uppgift har mer än hälften av Sveriges vuxna befolkning tillgång till ett fritidshus.

Fritidshus blir permanentbostäder

Sedan mer än trettio år tillbaka i tiden omvandlas många fritidshus till permanentbostäder i rask takt. I en mätning från SCB 2005 hade 155 000 personer bosatt sig i fritidshus sedan 1990.

Husen byggs till och om, tilläggsisoleras och naturtomter görs om till inhägnade trädgårdar. I utbudet på marknaden i dag finns hela spannet från kolonilotten till det klassiska smålandstorpet och den arkitektritade villan med både pool och havet på promenadavstånd.

Kvällsposten har tittat närmare på några av dem.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!