Ett unikt hus med speciella lösningar och egenskaper. Här finns, enligt mäklaren, både hänförande utsikt och minimal insyn. Och avståndet till stranden är kort. Boarea på 207 kvadratmeter och nio rum. Pris: 9 850 000 kronor Foto: BJURFORSEtt unikt hus med speciella lösningar och egenskaper. Här finns, enligt mäklaren, både hänförande utsikt och minimal insyn. Och avståndet till stranden är kort. Boarea på 207 kvadratmeter och nio rum. Pris: 9 850 000 kronor Foto: BJURFORS

Ett unikt hus med speciella lösningar och egenskaper. Här finns, enligt mäklaren, både hänförande utsikt och minimal insyn. Och avståndet till stranden är kort. Boarea på 207 kvadratmeter och nio rum.
Pris: 9 850 000 kronor

 Foto: BJURFORS
Sällskapsyta med mycket ljusinsläpp på klassisk mark i Båstad. Foto: BJURFORSSällskapsyta med mycket ljusinsläpp på klassisk mark i Båstad. Foto: BJURFORS
Sällskapsyta med mycket ljusinsläpp på klassisk mark i Båstad. Foto: BJURFORS
Arkitektritad sexrummare i sten på Forellvägen i Yngsjö. Två huskroppar som binds samman med gång och innergård emellan. Byggt 2009, 140 kvadratmeter boyta och över 2000 kvadratmeter tomt där pool ingår. Pris: 5 900 000 kronor. Foto: MÅRTENSSON MÄKLARE ABArkitektritad sexrummare i sten på Forellvägen i Yngsjö. Två huskroppar som binds samman med gång och innergård emellan. Byggt 2009, 140 kvadratmeter boyta och över 2000 kvadratmeter tomt där pool ingår. Pris: 5 900 000 kronor. Foto: MÅRTENSSON MÄKLARE AB

Arkitektritad sexrummare i sten på Forellvägen i Yngsjö. Två huskroppar som binds samman med gång och innergård emellan. Byggt 2009, 140 kvadratmeter boyta och över 2000 kvadratmeter tomt där pool ingår.
Pris: 5 900 000 kronor.

 Foto: MÅRTENSSON MÄKLARE AB
Skånelängan med vasstak på Tittutbacken 1. Mäklaren lyfter bland annat de synliga bjälkarna, de vitpigmenterade trägolvet och gjutjärnskaminen. Uteplats med utsikt över Hanöbukten. 7 rum, boarea 1666 kvadrat. Pris: 2 900 000 kronor. Foto: SVENSK FASTIGHETSFÖRMEDLINGSkånelängan med vasstak på Tittutbacken 1. Mäklaren lyfter bland annat de synliga bjälkarna, de vitpigmenterade trägolvet och gjutjärnskaminen. Uteplats med utsikt över Hanöbukten. 7 rum, boarea 1666 kvadrat. Pris: 2 900 000 kronor. Foto: SVENSK FASTIGHETSFÖRMEDLING
Skånelängan med vasstak på Tittutbacken 1. Mäklaren lyfter bland annat de synliga bjälkarna, de vitpigmenterade trägolvet och gjutjärnskaminen. Uteplats med utsikt över Hanöbukten. 7 rum, boarea 1666 kvadrat. Pris: 2 900 000 kronor. Foto: SVENSK FASTIGHETSFÖRMEDLING
En äldre sommarstuga på 19 kvadrat och en isolerad friggebod på 12 kvadrat. Tomt på 1 200 kvadrat och både hav och golfbanan ligger på promenadavstånd. Pris: 1 620 000 kronor. Foto: JAKOBSSONS BJÄREMÄKLARENEn äldre sommarstuga på 19 kvadrat och en isolerad friggebod på 12 kvadrat. Tomt på 1 200 kvadrat och både hav och golfbanan ligger på promenadavstånd. Pris: 1 620 000 kronor. Foto: JAKOBSSONS BJÄREMÄKLAREN

En äldre sommarstuga på 19 kvadrat och en isolerad friggebod på 12 kvadrat. Tomt på 1 200 kvadrat och både hav och golfbanan ligger på promenadavstånd.
Pris: 1 620 000 kronor.

 Foto: JAKOBSSONS BJÄREMÄKLAREN
Stuga på Snäppan vid östra Stranden i Halmstad. På 17 kvadratmeter finns två rum och kök (sovloft) och en överbyggd altan utanför. Stugan ingår i en förening och tomten arrenderas av kommunen. Pris: 775 000 kronor. Foto: LÄNSFÖRSÄKRINGAR FASTIGHETSFÖRMEDLINGStuga på Snäppan vid östra Stranden i Halmstad. På 17 kvadratmeter finns två rum och kök (sovloft) och en överbyggd altan utanför. Stugan ingår i en förening och tomten arrenderas av kommunen. Pris: 775 000 kronor. Foto: LÄNSFÖRSÄKRINGAR FASTIGHETSFÖRMEDLING

Stuga på Snäppan vid östra Stranden i Halmstad. På 17 kvadratmeter finns två rum och kök (sovloft) och en överbyggd altan utanför. Stugan ingår i en förening och tomten arrenderas av kommunen.
Pris: 775 000 kronor.

 Foto: LÄNSFÖRSÄKRINGAR FASTIGHETSFÖRMEDLING
Sjöbodar på Brändaskärsvägen i Torshamn på 18,4 kvadrat. Sängplatser både nere och på loftet. Uteplats och brygga framför. Dusch, WC och tvättmöjligheter i intilliggande servicehus. Pris: 595 000 kronor. Foto: Pernilla Larsson DiakritSjöbodar på Brändaskärsvägen i Torshamn på 18,4 kvadrat. Sängplatser både nere och på loftet. Uteplats och brygga framför. Dusch, WC och tvättmöjligheter i intilliggande servicehus. Pris: 595 000 kronor. Foto: Pernilla Larsson Diakrit

Sjöbodar på Brändaskärsvägen i Torshamn på 18,4 kvadrat. Sängplatser både nere och på loftet. Uteplats och brygga framför. Dusch, WC och tvättmöjligheter i intilliggande servicehus.
Pris: 595 000 kronor.

 Foto: Pernilla Larsson Diakrit
Sovplats för sailors i sjöboden. Fantastiskt gädd och laxfiske i omgivningarna, enligt mäklaren. Foto: Pernilla Larsson DiakritSovplats för sailors i sjöboden. Fantastiskt gädd och laxfiske i omgivningarna, enligt mäklaren. Foto: Pernilla Larsson Diakrit
Sovplats för sailors i sjöboden. Fantastiskt gädd och laxfiske i omgivningarna, enligt mäklaren. Foto: Pernilla Larsson Diakrit
Fritidshus i Örkelljunga kommun på Solskensvägen 23. Inglasat uterum och terrass och vedkamin. Boendeytan är på 61 kvadratmeter och tomten på runt 1 500. Poolanläggning finns i närheten. Pris: 300 000 kronor. Foto: SVENSK FASTIGHETSFÖRMEDLINGFritidshus i Örkelljunga kommun på Solskensvägen 23. Inglasat uterum och terrass och vedkamin. Boendeytan är på 61 kvadratmeter och tomten på runt 1 500. Poolanläggning finns i närheten. Pris: 300 000 kronor. Foto: SVENSK FASTIGHETSFÖRMEDLING

Fritidshus i Örkelljunga kommun på Solskensvägen 23. Inglasat uterum och terrass och vedkamin. Boendeytan är på 61 kvadratmeter och tomten på runt 1 500. Poolanläggning finns i närheten.
Pris: 300 000 kronor.

 Foto: SVENSK FASTIGHETSFÖRMEDLING

Unika fritidshus för alla plånböcker

Publicerad

Från "exklusivt med havsutsikt" till "lugnt läge i skogen".

I det aktuella utbudet av fritidshus finns det något för de flesta smaker och plånböcker oavsett om du är golfare eller skogsmulle.

Fritidshus är, och har alltid varit, ett relativt begrepp. När handelsmannen åkte till sommarnöjet var det en villa han åkte till. Knegaren kunde, när han eller hon nu fick semester, slå upp ett tält i någon dunge och i modernare tid köpa ett eget fritidshus.

Sverige har dock alltid legat i så kallad framkant när det gäller vistelse och tillgång till fritidshus. Enligt uppgift har mer än hälften av Sveriges vuxna befolkning tillgång till ett fritidshus.

Fritidshus blir permanentbostäder

Sedan mer än trettio år tillbaka i tiden omvandlas många fritidshus till permanentbostäder i rask takt. I en mätning från SCB 2005 hade 155 000 personer bosatt sig i fritidshus sedan 1990.

Husen byggs till och om, tilläggsisoleras och naturtomter görs om till inhägnade trädgårdar. I utbudet på marknaden i dag finns hela spannet från kolonilotten till det klassiska smålandstorpet och den arkitektritade villan med både pool och havet på promenadavstånd.

Kvällsposten har tittat närmare på några av dem.

Henrik Högström
Henrik Högström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag