Peter Kroon och dottern Vilda visar sina färdigheter i gymmet ute i trädgården. Foto: Tomas LeprincePeter Kroon och dottern Vilda visar sina färdigheter i gymmet ute i trädgården. Foto: Tomas Leprince
Peter Kroon och dottern Vilda visar sina färdigheter i gymmet ute i trädgården.  Foto: Tomas Leprince
Peter Kroon i Malmö har bygget ett hemmagym i sin trädgård. Foto: Tomas LeprincePeter Kroon i Malmö har bygget ett hemmagym i sin trädgård. Foto: Tomas Leprince
Peter Kroon i Malmö har bygget ett hemmagym i sin trädgård.  Foto: Tomas Leprince
Foto: Tomas LeprinceFoto: Tomas Leprince
 Foto: Tomas Leprince
Foto: Tomas LeprinceFoto: Tomas Leprince
 Foto: Tomas Leprince

Peter byggde ett gym
i sin egen trädgård

Publicerad

Vill du få fart på kroppen?

Bygg ett gym i trädgården som Peter Kroon i Malmö:

– Det är inte alls svårt, det är inte någon högteknologi precis. Du behöver en vettig borrmaskin och ett vattenpass, säger han.

Peter minns inte hur han fick idén till gymmet. Men en dag fick han ett ryck och åkte till bygghandeln och köpte materialet och satte i gång.

– Eftersom jag inte har räknat på hållfastheten tänkte jag bara att det ska vara tjockt, grovt och rejält. Det är mycket betong, grova stolpar och ordentliga bultar så att det håller.

Peter började med att gräva hål med ett djup på 80 centimeter, hällde i naturgrus och ställde stolparna. Stolparna stöttades upp dem med grus. Sedan hällde han i "hiskeliga mängder" betong. För stadga satte han tvärslår ovantill.

– Galvaniserade vattenrör fungerar som stänger som man kan göra pull ups med. Jag borrade hål i stolparna så att stängerna kan flyttas för att sitta i olika höjd beroende på om man är stor eller liten.

Tar 12 timmar

Gymmet var inte särskilt komplicerat att bygga och det gick ganska fort.

– Det har tagit ungefär 12 timmar att bygga gymmet, plus lite dötid när betongen skulle härdas, det tar två dygn. Det blev en timme här och en timme där utefter som man kom på nya

I gymmet hänger romerska ringar, ett rep att klättra på och en säck att slå på. Nu funderar Peter och barnen om de ska bygga till det ytterligare.

– Det blev nog lite för litet, vi insåg det när vi vara klara. Nästa grej är att vi ska sätta fast klättergrepp så man ska kunna klättra och gå handgång.

Vad ska man tänka på om man blir sugen på att bygga ett eget utegym?

– "Less is more" håller inte i det här sammanhanget, för man behöver lite plats och rejäla saker. Se till att inte hamna för nära träd och buskar.

Karin Selåker Hangasmaa
Karin Selåker Hangasmaa

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag