Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lyxkåkarna som kan knäcka Zlatans rekord

Zlatan och Helena har bostäder över hela världen. Huset i Malmö blev till slut överflödigt. Foto: Tommy Pedersen
Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger sålde sitt hus för 30 miljoner. Dyrast hittills i Malmö. Foto: Ludvig Thunman
Exklusivt på Fridhem. Mäklarfirman Våningen och Villan säljer en 10-rummare på Erikslustvägen. Utgångspris 28 900 000 kronor. Foto: Anders Ekström/VÅNINGEN VILLAN
För 28,9 miljoner förväntar man sig ett tjusigt badrum, och det är precis vad man får på Erikslustvägen. Foto: VÅNINGEN VILLAN
Vad sägs om en rund balkong? För närmare 30 millar kan den bli din. Foto: VÅNINGEN/VILLAN
Dyrt i Limhamn. Mäklarfirman Residence säljer det här huset, Villa Strand, på 527 kvadrat. Utgångspris 29 900 000 kronor. Foto: Tomas Leprince
Öresund, Bron och Limhamns småbåtshamn. Utsikten från Villa Strand går inte att klaga på. Foto: Tomas Leprince
För 29,9 miljoner får köparen en fin liten fontän. Foto: Tomas Leprince
1 / 9

Zlatan Ibrahimovic ska ju alltid vara värst. Därför är det ingen skräll att just hans hus är det dyraste som sålt i Malmö – kåken vid Limhamnsvägen gick för 30 miljoner kronor förra året.

Men nu finns det två hus ute på marknaden som kan slå Zlatan på fingrarna. Bland annat "Villa Strand" i Limhamn som är till salu för 29,9 miljoner.

– Det finns få hus i regionen som har samma standard, säger mäklaren Jonas Martinsson på Residence enligt Sydsvenskan.

Dyraste villorna i Malmö 2015

1. Grönvångsgatan 2, Malmö

Slutpris: 30 000 000

2. Caprigatan 2, Malmö

Slutpris: 16 300 000

3. Adolf Fredriksgatan 7, Malmö

Slutpris: 16 250 000

4. Caritasgatan 18 A, Malmö

Slutpris: 12 775 000

5. Råbelövsgatan 56, Malmö

Slutpris: 11 400 000

Zlatan Ibrahimovic och Helena Segers köp av huset vid Limhamnsvägen i Malmö har blivit en modern saga som återberättas gång på gång.

Enligt uppgift var inga mäklare inblandade vid affären 2007 utan Zlatan gick helt sonika upp till huset, knackade på dörren och la ett bud som dåvarande ägarna inte kunde nobba.

Hemlig renovering

Åren som följde präglades av omfattande renoveringar. De som arbetade med renoveringen fick skriva under tystnadslöfte och hotades med 100 000 kronor i vite om uppgifter läckte ut.

– Flera av tapeterna är handgjorda och kostar runt 60 000 kronor per rum, avslöjade en källa då till Kvällsposten.

Men 2012 var äventyret på Limhamnsvägen över för familjen Ibrahimovic/Seger. Då lades det ut på marknaden. Men försäljningen gick trögt. Efter mer än tre år på marknaden slog NHL-proffset Carl Söderberg till och köpte huset för 30 miljoner kronor. Det vill säga lika mycket som Zlatan gav när han köpte det 2007.

– Det kostade så klart en del, men vad ska man lägga pengarna på? Jo, att bo bra, det är nummer ett i livet. Givetvis tänker man på för- och nackdelar innan man köper något. Så är det alltid. Men med facit i hand känns det rätt, sade Carl Söderberg efter köpet.

– Vi hade tittat på hus jättelänge i Malmöregionen. Jag och min fru hade gått på en massa visningar. Det var en slump att vi tittade på det här huset.

527 kvadrat och havsutsikt

30 miljoner alltså, det är priset att slå. Och nu är det två lyxhus i Malmö som nosar på tätpositionen.

Villa Strand i Limhamn är det ena.

Utgångspriset är på 29 900 000 kronor. Om det skulle bli budgivning är det stor chans att Malmörekordet slås. Den "magnifika jugendvillan anno 1904" ligger, som sig bör, med havsutsikt och rymmer 527 kvadrat. Enligt mäklarfirman Recidence är villan grundligt och varsamt renoverad med "härliga sällskapsytor", sex sovrum och en tomt på 1752 kvadratmeter.

"Säljaren har gjort en exceptionell renovering och restaurering, det finns få hus i regionen som har samma standard", skriver mäklaren Jonas Martinsson på Residence i ett mejl till Sydsvenskan som var först med att skriva om försäljningen av huset.

299 kvadrat för 28,9 miljoner

Men Villa Strand är alltså inte det enda huset som slåss om att säljas för rekordpris. I samma liga spelar även en 10-rumsvilla på 299 kvadrat på Fridhem. Det objektet är dock lite "billigare" med ett utgångspris på 28 900 000 kronor.

Enligt mäklarfirman Våningen och villan erbjuder huset "vackra 1900-talsattribut såsom fiskbensparkett, stuckaturer, bröstpanel, öppen spis och stora fönsterpartier med burspråk som inbringar rikligt med ljus."

Och läget är centralt, Fridhem ligger på gångavstånd från de mest centrala delarna av Malmö, det är just i Fridhem som de dyraste husen i Malmö brukar säljas.

Nu är frågan, kommer Zlatan-rekordet slås?

Enligt mäklarna är det visningar av husen inbokade så intresset finns uppenbarligen.