Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ex-miljardären vädjar: Inred mitt sommarhus

Johan Staël von Holstein, 53, vill ha hjälp med att inreda sitt sommarhus. Foto: Privat
Johan Stael von Holstein förlorade hela sin förmögenhet på ett halvår. I sommarhuset från 1919 kan han koppla av och nu ska det dessutom renoveras. Huset ligger på ett av de bästa lägena i Tylösand, men för att havsutsikten ska bli ännu bättre har huset nu höjts med 60 centimeter. Foto: Privat
För att allt ska bli så bra som möjligt har den förre miljardären nu efterlyst hjälp och tips på sin Linkedin-sida.
Skärmdump från Facebook. Foto: Skärmdump
Skärmdump från Instagram. Foto: Skärmdump

Han är känd som miljardären som förlorade allt när luften gick ur IT-bubblan i slutet på 90-talet.

Nu vädjar den kände entreprenören Johan Staël von Holstein, 53, om allmänhetens hjälp med att bygga om sitt sommarhus i Tylösand utanför Halmstad.

– Den som kommer med bästa förslaget vinner en veckas fritt boende i huset, säger Staël von Holstein.

Johan Staël von Holstein är halmstadsbon som blev superkändis i näringslivskretsar. Han var under flera år mediemogulen Jan Stenbecks högra hand och var med och grundade Icon Medialab.

Målet var att tjäna ihop 50 miljoner dollar på fem år. Men när internetkonsultföretaget Medialab stod på toppen hade Staël von Holstein redan en personlig förmögenhet på sex miljarder kronor.

När luften sedan gick ur IT-bubblan förlorade han allt.

– Det är ingen fan mer än jag som förlorat så mycket pengar på ett halvår, sa han i en intervju förra året.

Gav inte upp

Johan Staël von Holstein vägrade dock ge slaget förlorat och har i omgångar kommit tillbaka på näringslivsscenen. I samband med förra valet umgicks han även med att starta ett eget politiskt parti.

För Kvällsposten berättar han att han nyligen startat upp ett av sina gamla företag i syfte att hjälpa nya entreprenörer med råd och dåd. Kanske går han in med kapital i företagen också.

Staël von Holstens tankar just nu kretsar dock mycket kring familjens idylliska sommarhus Solstugan i Tylösand utanför Halmstad.

– Vi har firat somrarna där i 15 år, men till sist var det så slitet att vi hade planer på att riva och bygga nytt. Tack och lov ändrade vi oss och valde att gå varsamt fram med det gamla huset från 1919, säger han.

Efterlyser hjälp

Men för att allt ska bli så bra som möjligt har den förre miljardären nu efterlyst hjälp och tips på sin Linkedin-sida, Facebook-kontot med det långa namnet Rebuilding Solstugan to the ultimate summer cottage:-) och Instagramkontot solstugantylösand. Den som levererar de vassaste idéerna belönas med en veckas gratis boende i sommarhuset nästa år.

– Jag vet att flera tusen tittat på sidan och hundratals har redan engagerat sig i tävlingen, säger han.

I första hand handlar det om en total förändring av kök och badrum. Men även övriga utrymmen kommer att få en ordentlig genomkörare. För att havsutsikten ska bli ännu bättre än tidigare har huset redan höjts 60 centimeter.

Och för att den inredningssugna allmänheten ska få en känsla av hur det ser ut publicerar Staël von Holstein ett antal bilder både exteriört och interiört av sommarhuset.

Återförenas i höst

Efter att ha bott i sex år i Singapore har ex-miljardären numera flyttat hem och varit bosatt i Stockholm med en av sönerna. Hustrun och den andra sonen har samtidigt bott i Halmstad.

Senare i år återförenas dock hela familjen igen, i en lägenhet i huvudstaden.

– Det ska bli skönt att hela familjen ska bo under samma tak, konstaterar Johan Staël von Holstein.

Följ Kvällsposten på Facebook, Twitter och Instagram – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar!​