Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hells Angels-staketet
i Tving tvingas nu bort

Måste rivas. Staketet kring MC Swedens klubbhus i Tving i Blekinge måste rivas. Det har Karlskrona kommun bestämt.

Den segdragna striden om stängslet utanför MC Swedens klubbstuga i Tving i Blekinge fortsätter.

Gänget kräver en ändring i planen för att få behålla staketet men kommunen säger nej.

Om staketet inte rivs väntar dryga böter för gänget som är en supportergrupp till Hells Angels.

MC Sweden monterade upp stängslet utanför klubbhuset i Tving och anmäldes tämligen omgående av polisen till Miljö - och byggnadsnämnden, syftet var enligt BLT/Sydöstran att störa ut gänget som enligt polisen är en uttalad undergruppering åt Hells Angels.

Utan bygglov

Den första granskningen som Karlskrona kommun lät göra slutade med bedömningen att stängslet var uppmonterat utan bygglov och att delar av det stod på allmän mark, därför skulle det rivas, om det inte revs skulle ett vite på 25 000 kronor per månad från november dömas ut.

Men gänget överklagade och stödde sig på att vitesföreläggandet inte var utställt på rätt person, och fick rätt, skriver BLT/Sydöstran, och ärendet togs upp igen. Den här gången ställde kommunen ut föreläggandet på rätt person, fastighetsägaren.

Från gatumark till kvarter

MC Sweden gav dock inte upp utan överklagade en gång till och begärde att kommunen ändrade planen från att vara allmän gatumark till kvartermark. Det skulle innebära att stängslet blev lagligt.

–Vi har öppnat en grind i stängslet så folk kan gå in på det område som är allmänt om de vill, skriver klubbens advokat i överklagandet, rapporterar BLT/Sydöstran.

Men Miljö - och byggnadsnämnden i Karlskrona håller inte med utan anser att ett stängslet inkräktar på privat mark vilket innebär att det måste rivas, annars blir det böter.