Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hells Angels-man mördad – många fruktar mc-krig

Mördarna väntade på Thomas 'Tito' Josic, 36, i lördags kväll. När han klev ur bilen på Løvevej i Rødovre sköts han med minst fem skott, enligt polisen. Foto: Topnews
Mördarna försvann från platsen i en Audi Q5. Den hittades senare under natten på en rastplats utanför Roskilde, då hade den satts i brand. Foto: Topnews
Trots en stor polisinsats finns det inga klara spår efter mördarna. Foto: Topnews

En man med kopplingar till Hells Angels mördades under helgen i Köpenhamn. 

Ex-medlemmen Thomas ”Tito” Josic, 36, sköts med flera skott när han skulle hälsa på sin ex-fru. 

Efter en våldsam vinter och vår med flera skottlossningar på öppen gata befarar många i Danmark att ett nytt mc-krig är på gång. 

FLER NYHETER OCH TV-KLIPPP PÅ TOPNEWS 

Mordet på den 36-årige före detta Hells Angels-medlemmen Thomas ”Tito” Josic, 36, var noggrant planlagt. Under lördagskvällen skulle han besöka sin ex-fru i Rødøvre i de västra delarna av Köpenhamn. När han klev ur bilen strax efter klockan 22 stod mördarna och väntade på honom. 

Minst fem skott avlossades inför skärrade vittnen och Thomas ”Tito” Josic dog på trottoaren. 

Efter attacken körde gärningsmännen direkt till en öde rastplats strax utanför Roskilde. Där satte de bilen, en Audi Q5, i brand. När räddningstjänsten kom fram brann bilen för fullt. 

– Bilen var stulen i Köpenhamnsområdet redan i mars, säger förundersökningsledaren Henrik Hougaard till Ekstrabladet. 

Polisen misstänker att gärningsmännen haft en bil som väntat på dem vid rastplatsen. Efter det tar spåren slut. 

Här grips Thomas ”Tito” Josic efter en intern konflikt i Bandidos 2008. Foto: Topnews
Thomas ”Tito” Josic greps efter en razzia i en så kallad ”haschbule”. Foto: Topnews

”Dansade salsa” på offrets huvud

Thomas ”Tito” Josic hade en diger kriminell bakgrund. I en genomgång som Ekstrabladet har gjort visar det sig att han en rad fällande domar för grova brott. Redan som 18-åring dömdes han för första gången efter ett brutalt överfall mot två män. Det ena offret fick bestående hjärnskador.

Han dömdes tillsammans med två andra till fem års fängelse. En av hans medhjälpare beskrev i rätten att de tre hade ”dansat salsa” på offrets huvud.  

Strax därefter blev Thomas ”Tito” Josic medlem i Bandidos. Det blev en våldsam period med inre stridigheter och 2008 blev han utesluten. 

2011 blev en Bandidosmedlem brutalt misshandlad av flera män, en av dem var Thomas ”Tito” Josic. Mannen attackerades med baseballträn och en slägga och blev sedan överkörd av en bil flera gånger. Enligt Ekstrabladet överlevde Bandidosmannen bara tack vare att sjukvårdspersonal var ovanligt snabbt på plats. En kort tid efter detta blev Thomas ”Tito” Josic medlem i Hells Angels på Amager i Köpenhamns södra delar. 

Mikkel Midtgaard Søder, 31, är efterlyst av den danska polisen efter en våldsam skottlossningen mot en Hells Angels-medlem i januari. Foto: Polisen

Attack på Hells Angels-medlem

Men nyligen blev Thomas ”Tito” Josic utesluten av Hells Angels. Ungefär samtidigt uteslöts även 31-årige Mikkel Midtgaard Søder från klubben på Amager. Han är nu efterlyst av polisen – misstänkt för mordförsök på en 29-årig Hells Angels-medlem i januari. Han öppnade eld mot en bil som 29-åringen stulit för att fly i.

I sin efterlysning av Mikkel Midtgaard Søder skriver polisen att han kan vara farlig.

”Vi uppmanar därför att man kontaktar polisen i stället för att närma sig honom, om man ser honom”, står det i polisens pressmeddelande. 

Nu undersöker polisen vad det finns för samband mellan de båda händelserna, och mellan Thomas ”Tito” Josic och Mikkel Midtgaard Søder. 

Efter mordet på Thomas ”Tito” Josic befarar nu många, enligt danska medier, att en konflikt inom Hells Angels seglat upp och att ett regelrätt mc-krig kan utbryta när som helst.