Hells Angels ger sig in i flyktingdebatten. Foto: Suvad MrkonjicHells Angels ger sig in i flyktingdebatten. Foto: Suvad Mrkonjic
Hells Angels ger sig in i flyktingdebatten. Foto: Suvad Mrkonjic
Bakgrunden är ett bråk som blossat upp kring ett av HA:s klubbhus i den danska staden Nyborg.Bakgrunden är ett bråk som blossat upp kring ett av HA:s klubbhus i den danska staden Nyborg.
Bakgrunden är ett bråk som blossat upp kring ett av HA:s klubbhus i den danska staden Nyborg.
"Det finns ingen anledning till att vända vreden mot flyktingar som söker skydd i Danmark", skriver klubben i ett pressmeddelande. Foto: Skärmdump/hells-angels.dk"Det finns ingen anledning till att vända vreden mot flyktingar som söker skydd i Danmark", skriver klubben i ett pressmeddelande. Foto: Skärmdump/hells-angels.dk
"Det finns ingen anledning till att vända vreden mot flyktingar som söker skydd i Danmark", skriver klubben i ett pressmeddelande. Foto: Skärmdump/hells-angels.dk

Hells Angels ger sig in i flyktingdebatten

Publicerad

Debatten kring asylsökande är en het potatis i hela Europa.

Nu ryter motorcykelklubben Hells Angels till i debatten.

"Det finns ingen anledning till att vända vreden mot flyktingar som söker skydd i Danmark", skriver klubben i ett pressmeddelande.

Det är danska Hells Angels som står bakom pressmeddelandet, som publicerades på klubbens hemsida i onsdags. Bakgrunden är ett bråk som blossat upp kring ett av HA:s klubbhus i den danska staden Nyborg.

Enligt avisen.dk har polisen i staden lagt resurser på att få klubben att lämna staden, något som alltså blev startskottet för den infekterade debatten: flyktingar eller mc-klubb?

Tackar för stödet

På Facebook har nämligen flera personer skrivit att de hellre har mc-gäng än flyktingar som grannar, något som mc-klubben i fråga inte tar som en komplimang.

"I den här debatten har det kommit att handla om "dem eller oss" och det tycker vi är tråkigt", skriver klubben i pressmeddelandet.

I pressmeddelandet skriver klubben att man förvisso tackar för invånarnas stöd, men beklagar den hatiska tonen mot flyktingarna.

"Det är inte flyktingarnas fel att de söker sig till en plats där de kan leva i säkerhet eller få ett bättre liv", skriver Hells Angels.

Skyller på politikerna

Istället, menar klubbens företrädare, borde bekymrade medborgare vända vreden mot de som, enligt klubben, är skyldiga till dagens ansträngda flyktingsituation i Europa:

"Politiker i Danmark och andra EU-länder, USA:s och Natos aggressiva framfart i Syrien och Libyen, EU:s handelshinder, oljeindustrins missbruk och kontaminering av Afrikas resurser och inte minst vapenindustrins ständiga jakt på nya konflikter".

 

Kvällsposten har sökt Hells Angels för en kommentar.

Alexander Vickhoff
Alexander Vickhoff

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag