Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Helikoptrar skickade till skogsbrand

En brand rasar vid ett skogsområde i Tingsryds kommun på torsdagskvällen.

Branden ska ha spridit sig snabbt under eftermiddagen på grund av torkan och blåst.

På torsdagseftermiddagen larmades räddningstjänst och polis om att det brinner i en torvmosse utanför Väckelsång, Tingsryds kommun, skriver Smålandsposten.

Branden ska ha spridit sig snabbt på grund av den kraftiga blåsten under eftermiddagen och kvällen i kombination med att det är torrt i markerna. Branden har redan spridit sig till skogsmarker runt omkring.

Enligt räddningstjänsten handlar det om runt 1,5 till 2 hektar som brinner och det ska vara 8-10 räddningsstyrkor på plats, skriver Smp.

Två helikoptrar från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har larmats till branden, för att bland annat vattenbomba området.

– Under en period mellan 16 och 17 var det lite kritiskt för det var ganska kraftig vind och spridningsriktningen gick mot ett antal byggnader, gårdar och bostäder, men vi branden gick inte fram, säger Per Pettersson.

Branden inom kontroll

Vid 22-tiden lämnade räddningstjänsten platsen.

– Vi fick branden under kontroll vid 19-tiden och vi har jobbat med att säkra kanterna sedan dess, säger Per Pettersson.

Han meddelar att markägarna har tagit tillsynen. De kommer utföra kontroller under natten för att se att den sista glöden håller sig i schack.

Räddningstjänsten kommer sedan möta upp markägarna igen tidigt under fredagsmorgonen.

– De kommer kontrollera inom sitt team och vi är behjälpliga vid behov. Vi har lämnat en del utrustning, släckningslangar som de kan använda om det skulle behövas, säger Per Pettersson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!