Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Helikopter söker efter försvunnen kvinna i Halland

Polisen använder helikopter i sitt sökande efter den försvunna kvinnan. Obs: bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Polis, helikopter och hundar har under natten sökt efter en försvunnen kvinna i Halland. Vid lunchtid på måndagen hittades hon död.

Kvinnan försvann från sitt hem i lördags kväll efter att ha bråkat med sin partner.

– Det har varit en stor sökinsats och hon har påträffats i närområdet av en hundpatrull, säger Jenny Widén på polisens ledningscentral.

Polisen inledde på måndagsmorgonen en särskild händelse med anledning av försvinnandet och polishelikopter, vanliga patruller och hundpatruller deltar i insatsen.

Under söndagskvällen och natten har polis, helikopter och hundar varit engagerade i sökandet. Vid 07-tiden på måndagsmorgonen var kvinnan dock fortfarande inte anträffad, då kopplades försvaret in.

Staffan Sellberg, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, sa till Hallandsposten att kvinnan har varit försvunnen sedan i lördags kväll. Efter att ha hamnat i  gräl med sin partner försvann hon från sitt hem.

– Hon försvann från sitt hem vid 21-tiden på lördagen. Hennes man var ute och letade efter henne hela natten, utan resultat. Han larmar oss om försvinnandet vid klockan 11 på söndagsmorgonen, sa han till tidningen.

Hittades död

Kvinnan hittades efter intensivt letande avliden.

– Hon anmäldes försvunnen i söndags förmiddag, så vi har letat ett dygn ungefär. Det har varit en stor sökinsats och hon har påträffats i närområdet av en hundpatrull, säger Jenny Widén på polisens ledningscentral.

Strax innan lunch på måndagen gick Polisen ut med följande meddelade på sin hemsida:

"Kvinnan som försvann i Hylte under lördagskvällen har anträffats avliden. Kvinnan anträffades under förmiddagen i närområdet och anhöriga är underrättade. Det finns i nuläget ingen misstanke om brott".