Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Två personer gripna under helikopterjakt

Polisen fick stopp på den flyende bilen på väg 108 vid Bökeberg. Foto: MIKAEL NILSSON

En större polisinsats genomfördes under onsdagskvällen på väg 108 vid Svedala. Bland annat sattes helikopter in i jakten på en bil som vägrade stanna.

– Vi har fått stopp på en bil som försökt dra ifrån polisen, säger Rickard Lundqvist vid ledningscentralen för polisen i Region syd.

Jakten startade som ett misshandelsärende i Ystad.

En bil med misstänkta personer lämnade staden och när polisen skulle kontrollera den bilen i närheten av Sturup valde föraren att försöka köra ifrån polisen.

Polisen spärrade av en sträcka på väg 108 mellan Holmeja och Sjödiken. Det blev stopp vid Bökeberg och två män kunde gripas på platsen.

Ärendet ska ha samband med en misshandel i Ystad. Efter stoppet vid Bökeberg fortsatte en stor grupp poliser arbeta på platsen och i närheten.

– Vi undersöker om något kan ha kastats från bilen medan den körde, om någon kan vara på flykt från bilen eller om fler bilar är inblandade, säger Rickard Lundqvist.

Inte förrän klockan 21.50 avblåste polisen sin sökinsats vid väg 108. Den följdes av ett omfattande utredningsarbete med anmälningsupptagning och förhörsarbete.

Sent på onsdagskvällen hade det ännu inte fastställts vilka brottsrubriceringar som var aktuella i ärendet.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!