Polisen fick stopp på den flyende bilen på väg 108 vid Bökeberg. Foto: MIKAEL NILSSON
Polisen fick stopp på den flyende bilen på väg 108 vid Bökeberg. Foto: MIKAEL NILSSON

Två personer gripna under helikopterjakt

Publicerad
Uppdaterad

En större polisinsats genomfördes under onsdagskvällen på väg 108 vid Svedala. Bland annat sattes helikopter in i jakten på en bil som vägrade stanna.

– Vi har fått stopp på en bil som försökt dra ifrån polisen, säger Rickard Lundqvist vid ledningscentralen för polisen i Region syd.

Jakten startade som ett misshandelsärende i Ystad.

En bil med misstänkta personer lämnade staden och när polisen skulle kontrollera den bilen i närheten av Sturup valde föraren att försöka köra ifrån polisen.

Polisen spärrade av en sträcka på väg 108 mellan Holmeja och Sjödiken. Det blev stopp vid Bökeberg och två män kunde gripas på platsen.

Ärendet ska ha samband med en misshandel i Ystad. Efter stoppet vid Bökeberg fortsatte en stor grupp poliser arbeta på platsen och i närheten.

– Vi undersöker om något kan ha kastats från bilen medan den körde, om någon kan vara på flykt från bilen eller om fler bilar är inblandade, säger Rickard Lundqvist.

Inte förrän klockan 21.50 avblåste polisen sin sökinsats vid väg 108. Den följdes av ett omfattande utredningsarbete med anmälningsupptagning och förhörsarbete.

Sent på onsdagskvällen hade det ännu inte fastställts vilka brottsrubriceringar som var aktuella i ärendet.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag