Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hela matvaror friar man från påkörning

Olyckan inträffade på ett obevakat övergångsställe. Arkivbild. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Eftersom matvarorna i den påkörda kvinnans kassar inte gick sönder anses mannen inte ha kört brottsligt fort och därför frias han från brottsmisstankar. Foto: LISA MATTISSON

När kvinnan var på övergångsstället blev hon påkörd och föll till marken.

Men föraren frias från brottsmisstankar.

Eftersom ingen av kvinnans matvaror gick sönder vid olyckan kan mannen inte ha kört för fort, anser tingsrätten.

Olyckan inträffade i Halmstad i slutet av januari. Kvinnan gick på det obevakade övergångsstället när mannen, som är i 60-årsåldern, körde på henne.

Hon föll till marken och fick bland annat en knäledsfraktur, skriver Hallandsposten.

Bilisten åtalades för vållande till kroppsskada efter olyckan men frias nu av Halmstad tingsrätt.

När olyckan inträffade var det mörkt vid övergångsstället eftersom gatulamporna var ur funktion. Dessutom pågick det ett vägarbete alldeles intill. I förhör berättade mannen att han på grund av omständigheterna sänkt farten och tittade sig omkring noggrant.

Bilen rullade på gruset

På grund av vägarbetet var marken grusad och enligt mannen tog bromsarna därför inte som de skulle och han körde på den mörkklädda kvinnan som plötsligt dök upp framför bilen.

I samband med olyckan tappade kvinnan sina matkassar men samtliga varor var intakta, med den uppgiften fastställer polisen mannens fart till högst 20 km/h. Därför anses han ha vidtagit de försiktighetsåtgärder som var tillräckliga, skriver Hallandsposten.

Mannen döms däremot att betala skadestånd på 6 200 kronor till den påkörda kvinnan som fick tillbringa en vecka på sjukhus för sin knäfraktur, skriver Hallandsposten.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!