Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hatstorm mot prisad student som bär slöja

Kvinnan är student vid Linnéuniversitetet i Växjö. Foto: Pressbild

En student som fått ett stort pris för sina prestationer möts av hat.

Orsaken är att hon bär slöja på en bild i ett inlägg om prisutdelningen.

– Som tur är har hon också fått mycket kärlek och står stark, säger Cecilia Liljenrud, Linnéuniversitetets kommunikationschef, till Smålandsposten och Barometern.

En kvinnlig student vid Linnéuniversitetet i Växjö fick ta emot ett stort it-pris av Microsoft och uppmärksammades på lärosätets Facebooksida. Först kommenterades inlägget, som bestod av en länk samt en bild på studenten, med gratulationer och beundran. Sedan vände det. Hatfyllda kommentarer strömmade in. Orsaken? Den prisade studenten bär slöja, rapporterar Smålandsposten och Barometern.

Inlägget om studentens it-prestationer har fått tusentals kommentarer som rör kritik om slöja som plagg och för att Linnéuniversitetet lyft fram en kvinna som bär plagget.

– Frågan om slöja är ett uttryck för förtryck eller inte är viktig och komplex, men den måste diskuteras i ett annat forum. Det här är en student av kött och blod som har fått ett pris. Som tur är har hon också fått mycket kärlek och står stark, säger Cecilia Liljenrud, Linnéuniversitetets kommunikationschef, till tidningarna.